Cox immo
Image default
Business

Waarom een professioneel SEO bureau inhuren?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) blijft anno 2018 nog steeds een zeer interessant vakgebied. Om alle clichés er nog één keer doorheen te gooien:

–        Iedereen maakt gebruik van Google

–        Scoren op het juiste zoekwoord betekent bijna een garantie op conversie

–        Organische zoekresultaten zijn duurzamer dan betaalde zoekresultaten

Zo, hebben we die ook weer gehad. Maar nu de erkennen dat SEO zeer handig kan zijn, wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk mee beginnen. Echter betreft het hier een vrij complex vakgebied, waarbij je wel over de juiste kennis en kunde moet beschikken. Doe je dit niet, dan doe je het soms meer kwaad dan goed. Waarom zou je een SEO bureau inhuren?

Kennis

Allereerst heeft een SEO bureau natuurlijk kennis waar je zelf niet over beschikt. Een externe partij beschikt over een heel team, die allen andere specialisaties hebben. Als zelfstandige kun je niet op tegen een heel team, vanwaar het dan ook aan te raden is om een externe partij in te schakelen.

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit content optimalisatie, technische optimalisatie en het opbouwen van autoriteit.

De content optimalisatie moet nog tot op zekere hoogte. Het opbouwen van autoriteit is tijdrovend, maar in theorie zou dit ook nog moeten lukken. Het grootste manco is echter de technische optimalisatie. Wanneer je hier niet in thuis bent, is dit vrijwel onmogelijk te noemen.

Materiaal

Een SEO bureau beschikt ook over materiaal waar jij niet over beschikt. Denk hierbij aan diverse account en tools, waar jij niet over beschikt. Als je dit allemaal zelf aan zou moeten schaffen, ben je honderden euro’s per maand kwijt. Tevens biedt dit ook geen zekerheid dat jij hetzelfde uit die tools haalt als jouw bureau.

Al met al is zoekmachine optimalisatie voor een gedeelte zelf te doen. Het kost echter alsnog een hoop geld, maar vooral een hoop tijd. Beschik je hier niet over, dan is het zeker aan te raden een extern SEO bureau in te huren. Een partij die jou hierbij kan helpen, is De Online SEO Specialist. Bekijk direct de mogelijkheden op de website van deze SEO specialist.