Cox immo
Image default
Business

Houd hackers buiten zicht door voldoende beveiliging

Voldoende beveiliging over gegevens is een waardevolle handeling in de huidige samenleving. Door het grote gebruik van internet zijn er kapers op de kust als het gaat om gegevens van de gebruikers; de hackers. Deze boosdoeners streven naar het achterhalen van ieders gegevens om de betreffende persoon vervolgens de schrikbarende gevolgen te laten ervaren.

Hackers streven bij het achterhalen van de gegevens naar het ontvangen van geld. Hierdoor worden de ogen merendeels gericht op grote ondernemingen, waarbij de schulden in de miljoenen kunnen stijgen. Echter is het voor ondernemingen niet altijd gemakkelijk te bepalen of de huidige beveiliging voldoende is om de hackers buiten te houden.

Beveiliging controleren

Diverse bedrijven staan klaar om zowel grote als middelgrote en kleine ondernemingen te helpen bij het controleren van de huidige beveiliging. Aan de hand van een penetratietest kunnen de specialisten ervaren hoe sterk de bescherming is en in hoeverre hackers de mogelijkheid krijgen gegevens te achterhalen. Bij de penetratietesten zullen specialisten zich inzetten om de huidige IT-security van de betreffende onderneming te testen. Hierbij zal de onderneming inzicht krijgen in hoeverre de huidige beveiliging sterk genoeg is en in welke opzichten deze beveiliging verbeterd kan worden.

Statistieken van hackers

Hackers zijn al jaren bezig om personen een grote schrik te laten ervaren in combinatie met veel regelingen om alles weer op orde te krijgen na de ontdekking. In 2019 bleek circa 5,5% van de Nederlanders, ouder dan 15 jaar, geconfronteerd te worden met een hacker. Helaas deed minder dan 3% aangifte. Velen hebben zich na het incident moeten inzetten om de gegevens en veiligheid rondom de gegevens te ontvangen.

http://economy.nl