Cox immo
Image default
Business

Drie manieren om je algemene kennis op peil te houden

Drie manieren om je algemene kennis op peil te houden

Mensen zijn sociale wezens. Wanneer we samen zijn onze vrienden, familie, collega’s, kennissen of andere personen praten we graag over actuele onderwerpen en interessante weetjes. Vaak komen gesprek stoffen naar voren die je in de schoolboeken of op de werkvloer nooit bent tegengekomen. Daarom is het belangrijk om naast je werk en opleiding, ook zoveel mogelijk op andere manieren nieuwe basis  kennis op te doen. Wat zijn de beste tactieken om je algemene kennis op peil houden?

Lezen

Dagelijks minimaal tien tot twintig minuten lezen heeft veel voordelen. Het stimuleert je mentale gezondheid. Volgens verschillende studies krijg je daardoor minder snel last van dementie of Alzheimer. En misschien nog belangrijker voor het dagelijks leven: je leert er veel nieuwe dingen van.

Internet is zo slecht nog niet

In de 21e eeuw is het internet niet meer weg te denken uit ons leven. Hoewel overmatig internetten veel negatieve gevolgen heeft, kent het ook zijn voordelen. Zo geven verschillende zoekmachines je binnen de kortste tijd antwoorden op lastige vragen en heb je de mogelijkheid om op elk moment van de dag op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Dagelijks luisteren naar de internetradio tijdens je bezigheden heeft hetzelfde positieve effect.

TV

En tot slot, kan het lonen om je televisie toch wat vaker aan te zetten. Het gaat hierbij om leerzame talkshows, documentaires of het journaal. Bij andere programma’s blijft het in de meeste gevallen op niets meer dan een passieve activiteit met weinig denkwerk.

Zodra je weer onder de mensen bent weet je vanaf nu hoe ook jij jezelf upp to date houdt als het op algemene kennis neerkomt. Koop wat vaker dat interessante boek of tijdschrift. Lees wat vaker de artikelen op nieuwssites of luister meer naar radiozenders als Qmusic of Radio 538. En kijk wat vaker naar bijvoorbeeld Jinek in plaats van alleen die spannende netflix serie.  


https://www.radioguide.fm/