Cox immo
Image default
Business

Het belang van een achteruitrijcamera

Tegenwoordig worden de nieuwste auto’s voorzien van luxe voorzieningen. Hierbij wordt het gemak van de inzittenden centraal gesteld, denk bijvoorbeeld aan een open dak, Bluetooth speakers of een ingebouwde achteruitrijcamera. Vooral de achteruitrijcamera’s worden enorm gewaardeerd door de bestuurders.

Wanneer de bestuurders jaren zonder achteruitrijcamera hebben gereden, is dit technologische snufje een grote toevoeging aan de betreffende auto. De camera is ontworpen om de bestuurders een beter overzicht te bieden van de situatie om het voertuig heen.

Wat doet de achteruitrijcamera?

De draadloze achteruitrijcamera zal aan de achterzijde van het voertuig worden gemonteerd en zal de livebeelden direct doorsturen naar een videoschermpje aan de voorkant van het voertuig. Op die manier ontvangt de bestuurder, onder meer tijdens het inparkeren, beelden om ongelukken te voorkomen. Indien het voertuig in ‘R’ wordt gezet, zullen de sensoren en de camera in werking treden om de bestuurder te voorzien van meer zicht.

Meer veiligheid

De kans op ongelukken verminderen is uiteraard enorm aantrekkelijk. Door de aanschaf van een achteruitrijcamera zal deze kans dan ook opmerkelijk lager zijn. Door meer overzicht van de situatie zal de veiligheid toenemen en de kans op auto schade afnemen. Hierdoor zit je als inzittende toch iets relaxter in de auto.

Uit onderzoek is gebleken…

Afgelopen jaren hebben er al diverse onderzoeken plaatsgevonden rondom de efficiëntie van de achteruitrij camera. Uit onderzoek bleek dat de toevoeging van de camera jaarlijks meer dan duizend ongelukken zal voorkomen. Dit is vooral te verklaren door een verbetering van het zicht op de weg, waardoor krappe parkeerplaatsen, paaltjes of overstekende kinderen sneller gezien worden. Ondanks het hebben van een rijbewijs worden deze hindernissen vaak over het hoofd gezien.

http://vanzwitserland.nl