Cox immo
Image default
Business

Het belang van rittenregistratie

 

Iedereen rijdt wel eens in de auto van de baas. Af en toe mag je de auto even lenen om een kleine boodschap te doen, naar een klant toe te rijden of noem het maar op. Hier is niets mis mee, totdat je de auto van de zaak gebruikt voor een privéaangelegenheid. Het privégebruik van de bedrijfsauto wordt namelijk gezien als loon in natura. En voor elk loon dient belasting te worden afgedragen.

De belastingdienst kan op ieder moment gegevens opvragen over het privégebruik van de bedrijfswagen. Dit geldt zowel voor ondernemers die hun bedrijfsauto privé gebruiken als voor ondernemers die hun personeel de bedrijfsauto voor privéaangelegenheden laten gebruiken. Het is dan ook van belang om deze gegevens bij te houden. Het middel hiervoor is rittenregistratie.

Wat is rittenregistratie?

Door middel van rittenregistratie houd je als ondernemer bij hoeveel kilometers er privé is gereden met een bedrijfsauto, met name voor de belastingdienst. Wanneer het aantal van 500 kilometer per jaar aan privégebruik wordt overschreden, krijg je te maken met een dure bijtelling vanuit de belastingdienst. Tevens dien je hiervan al een melding te maken bij de belastingdienst voordat de grens wordt overschreden. De gegevens kunnen tot 7 jaar na dato worden opgevraagd.

Wanneer moet ik een ritregistratie bijhouden?

Zodra je privékilometers gaat rijden in de bedrijfsauto, is het verplicht om jouw ritten bij te houden. Dit doe je zowel voor de belastingdienst als voor jouw werkgever. Hiermee kun je namelijk aantonen dat je niet meer dan 500 privékilometers hebt gereden, zodat eventuele boetes worden voorkomen. Hiermee maak je een verplicht onderscheid tussen privékilometers en zakelijke kilometers.

Meer weten?

Wil je meer weten over rittenregistratie, zoals eventuele software, GPS-systemen en meer? Dan is de partij die je hiermee kan helpen Global Track Marks. Deze organisatie is gespecialiseerd in rittenregistratie, fleet management en tracking & tracing. Op de website van deze organisatie kun je meer lezen over alle mogelijkheden.

 

http://www.globaltrackmarks.nl/