Cox immo
Image default
Business

Hoe herken je een burnout?

Een burn-out, het komt steeds vaker voor. Jaarlijks ervaart maar liefst 16% van de gehele beroepsbevolking in Nederland burn-out klachten en symptomen. Dit betekent dat er rond de 1,4 miljoen mensen te maken hebben met deze klachten. Er zijn genoeg kenmerken om een burn-out te herkennen, en dit is belangrijk. Want hoe eerder je erbij bent, hoe beter en sneller je weer kan herstellen.

Slapeloosheid en weinig energie, deze klachten kunnen best onschuldig klinken, aar kunnen ook op overspannenheid duiden of zelfs op een burn-out.

De symptomen kunnen zowel lichamelijk als psychisch voorkomen, en kunnen ook per persoon verschillen. Een burn-out ontstaat geleidelijk, je bent bijvoorbeeld steeds vaker moe, piekert steeds meer en kunt je steeds slechter concentreren.

De symptomen zoals besluiteloosheid, onzekerheid, wantrouwend zijn, opgejaagd voelen, angst- en paniekklachten, makkelijk huilen en prikkelbaar horen bij de psychisch symptomen. Je hebt vaak te maken met concentratie- en geheugenproblemen. Nu betekent het niet gelijk dat als je een paar dagen slechte concentratie hebt, je gelijk een burn-out hebt maar het is wel goed om deze symptomen in de gaten te houden.]

Andere symptomen zoals hoofdpijn, spierpijn, buikpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, hartkloppingen, snel grieperig, misselijkheid en hoge bloeddruk horen bij de lichamelijke symptomen. Zelfs in de ochtend uit bed komen kan dan al als een zware taak voelen. Een ander voorbeeld is voor sporters die de kracht niet meer hebben om een rondje te wandelen.

Wanneer je deze lichamelijke en psychische symptomen hebt en burn-out klachten hebt is het handig om zo snel mogelijk contact op te nemen. Een burn-out behandeling of bezoeken van een psycholoog Den Haag kan er voor zorgen dat de situatie niet erger wordt en je je weer beter kan voelen. Wil jij van je burn-out af, ben je bang dat je een burn-out hebt of begint te krijgen? Neem dan contact op met Piekerpoli, zodat zij je verder kunnen helpen.

https://piekerpoli.nl/