Cox immo
Image default
Business

Vrijheid voor de gast en onderneming dankzij de digitale receptie

Voor een bedrijf is het ontvangst een zwaarwegende factor bij de mening van de bezoeker. Bedrijven streven naar een hoog aantal bezoekers om de naamsbekendheid en mogelijk de omzet te verbeteren. De mening van bezoekers zijn vaak gebaseerd op diverse factoren, waaronder het ontvangst.

Kortom, als bedrijf is het een slimme zet de ogen te richten op het ontvangst van de bezoekers. Helaas wordt dit moment vaak belast door de verplichte registratie van de binnenlopende klanten. Volgens de opgelegde Arbowet wordt elke werkgever gedwongen maatregelen te nemen om in staat te zijn het pad te ontruimen bij een calamiteit. Hier wordt niet enkel gesproken over de eigen werknemers, maar ook de externe bezoekers. Om een geleidelijke ontruiming te realiseren, is het verstandig de bezoekers te registreren.

Tijdsindeling

Bij binnenkomst van een bezoeker zal de receptiemedewerker de bezoeker moeten registreren aan de hand van enkele gegevens. Hierbij zal het ontvangst direct omslaan in een zakelijk gesprek, waardoor het bedrijf niet de mogelijkheid heeft de gastvrijheid uit te stralen. Dit kan mogelijk negatief uitpakken bij de bezoeker, waardoor de kans op terugkeer van de bezoeker klein zal zijn.

Digitale registratie

Aan de hand van een digitale receptie kunnen de gasten zich persoonlijk registreren. Hierbij wordt over het algemeen gebruik gemaakt van een QR-code, waarbij het gemak centraal staat. De bezoeker zal vooraf een mail ontvangen met informatie over het bedrijf en mogelijk meer informatie met daarbij een geleverde QR-code. Hiermee krijgt de bezoeker toegang zich aan te melden bij de digitale desk. Daarbij krijgt het betreffende bedrijf de mogelijkheid de gastvrijheid te tonen en zal het bedrijf, ondanks de onbemande receptiev, beschikken over de gegevens van de huidige bezoekers.

http://economy.nl