Cox immo
Image default
Vakantie

Wat te doen in Tokyo: Bezienswaardigheden die je niet mag missen tussen zonsopgang en zonsondergang

Als je in Japan bent moet je zeker een bezoek brengen aan de hoofdstad, voor een frisse blik op de geschiedenis en avant-garde! Van tempels en straat overgangen tot musea en vis veilingen, bezoek al deze bezienswaardigheden in Tokyo.

Behalve de ouderwetse en hedendaagse charmes kun je genieten van de geweldige liveshows en markten op straat. Als je in deze stad bent moet je zeker een bezoekje brengen aan deze ondergewaardeerde juweeltjes.

Ga buiten de gebaande paden en huur een auto voor een op maat gemaakt avontuur in Japan.

Bezienswaardigheden in Tokyo

Weet je niet waar je naartoe moet gaan? Hieronder vind je de beroemde plekken in de stad waar je kan genieten met familie en vrienden.

Tsukiji Markt (Toyosu Vismarkt)

Begin de ochtend met een kijkje bij de wereldberoemde tonijnveiling op de Toyosu Vismarkt. In 2018 heeft de markt een andere locatie gekregen (in Toyosu) en daar is hij nu nog steeds. Je vindt er boetiekjes, bakkerijen en sushi bars waar je voor een lage prijs heerlijk kunt ontbijten.

Andere markten om te bezoeken in Tokyo:

 1. Oedo Antique Markt vlakbij Tokyo Station
 2. Nakamise Wineklstraat voor souvenirs
 3. Boro-Ichi Markt voor antiek

Tokyo National Museum

In Tokyo staat het oudste museum van Japan. Dit museum staat in het oudste park van de stad, Ueno. De locatie zelf is een overvloed aan bezienswaardigheden zoals tempels, landschappen, vijvers, heiligdommen en duizenden kersenbloesems. Het museum heeft de grootste verzameling Japan van de wereld. Er worden meer dan 110.000 voorwerpen tentoongesteld in vijf verschillende gebouwen.

Andere musea in Tokyo:

 1. Nezu Museum
 2. Yayoi Kusama Museum
 3. Edo-Tokyo Museum

Tuinen en tempels in Tokyo

Als je in Tokyo gaat wandelen vind je rust in de Shinjuku Gyoen en Senso-Ji Tempel. De sfeer is hier een onderbreking van de drukte van de stad (vooral tijdens drukke uren). Je kunt het best ‘s ochtends vroeg naar de tuinen en tempels gaan, om de drukte te vermijden.

Andere tempels en tuinen om te bezoeken in Tokyo:

 1. Imperial Palace Ground in centraal Tokyo
 2. Hamarikyu Onshi Teien om thee te drinken
 3. Kanda Shrine

Ervaringen die je niet wil missen

Als je meer bent van het creëren van ervaringen en herinneringen heeft Tokyo ook genoeg activiteiten te doen voor jou en je familie. Dit kan je er onder andere doen:

 1. Sumoworstelen kijken bij het Ryoguku Kokugikan Stadium
 2. Het drukste kruispunt oversteken bij Shibuya Crossing
 3. Wandelen in het Yoyogi Park
 4. Eten bij Shinjuku Omoide Yokocho
 5. Anime bekijken bij Tokyo’s Electric Town, Akihabara

Rondrijden

In Tokyo kun je perfect reizen met de trein en bus. Wil je meer gemak en tijd om de lokale bezienswaardigheden te zien dan is het verstandig om een auto te huren in Tokyo. Meer info hier: https://www.autoprio.nl/nl-japan/. Er zijn verschillende verhuurbedrijven die auto’s verhuren op het vliegveld.

Als je minimaal 18 jaar oud bent en een internationaal rijbewijs hebt kun je in Tokyo een auto huren. Verhuurbedrijven hebben ook medewerkers klaarstaan om je van het hotel of vliegveld naar alle bezienswaardigheden te brengen die zien wil.

De huurprijs van een auto hangt af van het type voertuig dat je wil huren en hoeveel mensen er op de achterbank moeten passen. Je kunt al een auto huren voor 24 uur.

https://www.autoprio.nl/