Cox immo
Image default
Business

Wat voor achteruitrijcamera’s bestaan er?

Een achteruitrijcamera. Misschien kende je het al, of misschien ook niet. In beide gevallen is het in ieder geval goed om te weten dat zo een camera veel voordeel kan bieden. Er bestaan meerdere soorten camera’s en ze zijn er voor verschillende soorten voertuigen. In dit artikel wordt er meer over verteld.

 

Een camera zorgt ervoor dat veiligheid en zicht vergroot worden. Het rijden wordt simpelweg gewoon veiliger en je voorkomt schade. Situaties waar je aan kunt denken zijn invoegen, inhalen, parkeren en achteruitrijden. Voor elke plek in een voertuig is wel een achteruitrijcamera beschikbaar. De kijkhoek van de lens wordt speciaal op deze functie aangepast. Het blijkt dat er in Nederland camera’s zijn die geoptimaliseerd zijn voor een dodehoekzicht, bumperzicht en vooruitzicht. Ten slotte zijn er ook nog eens camera’s die in het voertuig zelf geïntegreerd zijn.

 

Op de boot

Er bestaan camera’s voor meerdere voertuigen. Zo bestaat er ook een achteruitkijkcamera voor de boot. Extra zicht is niet alleen voor rijdende voertuigen belangrijk. Voor een boot kan een achteruitkijkcamera ook gerust een goede oplossing zijn. Met zo een camera zie je altijd wat er vanachter gebeurt. De camera kan plekken die slechter te zien zijn, goed in beeld brengen. Bij een boot zijn er vaak wel andere eisen in vergelijking met een rijdend voertuig. In eerste instantie is de waterdichtheid van een camera altijd belangrijk is. Bij contact met brak of zout water is dit echter nog belangrijker. Bij een boot is het kiezen van de juiste camera kijkhoek veel belangrijker. Je kan een camera aan de zijkant plaatsen. Dit zorgt voor het veilig passeren van andere boten in smallere vaargeulen of een beter zicht bij het aanmeren.

 

In het Mercedes busje

De Mercedes Vito is een bekend voertuig. Ook voor de Mercedes Vito zijn er bijpassende camera’s. De complete set die bij de Vito past bestaat uit een kleurenscherm van 7 inch en een derde remlicht camera voor de Mercedes Benz Vito 2016. Alle benodigde accessoires zijn dan inbegrepen. Hoewel er in het land meerdere camera’s voor de Vito te verkrijgen zijn, is de achteruitrijcamera Mercedes Vito geschikt voor een Mercedes Vito 2016 met een laadklep waarop een remlicht zit. Een Achteruitrijcamera Mercedes Vito is dus een slimme zet.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/