Cox immo
Image default
Business

Nieuwe oude schoenen.

Je bent op een vrije zondag bezig in huis om alles op te ruimen en schoon te maken. Je kijkt ook op zolder en in de schoenenkast om het een en ander weg te gooien. Toch zijn er dan altijd dingen die je tegenkomt die je of een tijdje kwijt was of nog wel kunt gebruiken. Weggooien is soms zonder, zeker als het goede spullen zijn. Heb je bijvoorbeeld ooit en paar goede leren laarzen gekocht, maar heb je ze bijna nooit gedragen? Dit was omdat de kleur toch niet zo mooi was dan je had gedacht en niet echt bij je past. Dit terwijl het hele dure en goed laarzen zijn en dus zonde om weg te gooien. Kijk wat er allemaal nog mogelijk is met bruikbare schoen want kunt bijvoorbeeld leren schoenen verven.

Dit kan je door iemand laten doen, maar dit kan jij ook zelf! Waarom zou je €65,- euro uitgeven terwijl je het zelf voor nog geen tientje ook kunt doen? Het is nog leuk om te doen ook, omdat je direct het resultaat kunt zien. Je moet wel zorgen dat je het proces goed uitvoert en daarom geven wij hier een paar tips om zelf uw schoenen te verven op de juiste manier.

  1. Het beste om buiten te verven, omdat er een hele sterke lucht van de verf  en de Aceton af komt
  2. Maak de schoenen goed schoon voordat je begint. Breng Aceton aan op een oude doek en begin met het schoonmaken van de schoen en laat het vervolgens goed drogen.
  3. De leer verf goed schudden en je kunt beginnen met verven. Smeer een laag over de gehel schoen en doe dit niet te dik. Je kunt beter 2x een laag aanbrengen dan 1 dikke laag. Als de verf opdroogt ziet het er al veel dikker uit dan wanneer je het aanbrengt. Laat het ongeveer een uur drogen
  4. Schilder vervolgens na weer goed te schudden de schoen nog een keer. En herhaal stap 3 en 4 zo vaak totdat de oude laag niet meer zichtbaar is en er een mooie nieuwe kleur is ontstaan. Laat dit vervolgens nog een uur drogen.
  5. Breng vervolgens een schoenpoets aan om de rode gloed weg te werken die ontstaat bij het verven. Laat deze een half uur drogen.
  6. Als laatste kun je een finisher toevoegen die bescherming biedt tegen alle weertypes.
  7. Je hebt nu je eigen schoenen nieuw leven ingeblazen in de kleur naar wens.

 

Succes met het verven!

https://www.leerverfshop.nl/