Cox immo
Image default
Business

Festivals gecanceld door corona

De showbizz wereld in een shock. Corona heeft veel festivals in zijn greep. Honderden festivals over de wereld worden afgelast vanwege het corona virus. Regeringen wereldwijd cancelen festivals omdat ze bang zijn dat het virus zich nog sneller verspreid. Gaat dit probleem nog erger worden of wordt het laatste showbizz nieuws nog erger? Zal dit ten kosten gaan van de successen van de top artiesten?

België heeft de maatregel afgelopen week ingevoerd. In België mogen alleen evenementen met minder dan 1000 man door gaan. Verschillende grote festivals hebben voorzorg maatregelen moeten treffen. Zo zijn Coachella, Tomorrowland en Ultra Miami gecanceld. Dit zijn de grootste festivals ter wereld. Alle voorbereidingen zullen dus voor niets geweest zijn en er wordt verwacht dat de organisatoren flink verlies zullen draaien. Het corona virus is een groot drama voor de entertainmentwereld. Er wordt flink wat geld misgelopen en heel veel geld moet terug betaald worden aan de gene die kaartjes gekocht hebben voor het desbetreffende festival. Daarnaast heeft ook grote gevolgen voor de artiesten en het personeel. Zij zullen geen werk hebben en dus geen geld ontvangen.

Als het corona virus niet snel onder controle is zullen er in de toekomst alleen nog maar meer festivals gaan lijden onder het virus. Wie gaat er bijvoorbeeld in de toekomst tickets bestellen voor een festival als het virus op de loer is? Het virus kan zich makkelijker spreiden op events zoals festivals. Los daarvan is het natuurlijk ook de vraag hoeveel festivals er überhaupt door zullen gaan. Daarnaast zal de regering van het land zelf bepalen of verschillende festivals wel of niet door mogen gaan.  Veel landen hebben nu publieke evenementen tot begin april gecanceld. Als het virus na april nog niet onder de controle is, is de kans groot dat meerdere evenementen voor een langere tijd uitgesteld worden.

 

https://www.showbizz24.be/