Cox immo
Image default
Business

Bespaar jaarlijks op energiekosten dankzij zonnepanelen

Nederland wilt in hoog tempo van het gas af. Dit doel zal niet te behalen zijn zonder inzet van de inwoners. Nederland streeft naar een groter gebruik van andere natuurlijke energiebronnen, waardoor de behoeftes alsnog bevredigd zullen worden, maar er daarnaast ook een oog gericht zal zijn op het milieu.

Een bekend product om dit doel te behalen zijn de zonnepanelen. Dankzij de panelen zijn de zonnestralen meer dan enkel een verlichting. De stralen worden opgevangen en omgezet naar bruikbare energie. Op deze manier zal de woningeigenaar niet verantwoordelijk zijn voor schadelijke stoffen.

Werking van zonnepanelen

Kristallijne zonnepanelen, te verdelen in polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen, bestaan uit meerdere zonnecellen die in een reeks op een zonnepaneel zijn aangebracht. De betreffende zonnecellen omvatten dunne lagen silicium kristallen. Deze lagen kristal zijn ‘gedoteerd’, dit houdt in dat er verontreinigingen in het silicium zijn aangebracht. Zodra er lichtdeeltjes, oftewel fotonen, op de laag vallen, schieten ze, door de energie, elektronen uit hun baan. De zonnepanelen zullen werkzaam zijn als deze elektronen door het materiaal stromen, waardoor er stroom wordt opgewekt.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben meerdere voordelen op diverse gebieden. Zo zullen de panelen op lang termijn erg kostenbesparend zijn. Het is algemeen bekend dat de zonnepanelen een hoge prijs bij aanschaf vergen, waardoor veel personen afhaken. Echter wordt er niet op lang termijn gekeken; de panelen bieden namelijk grote voordelen voor de portemonnee.

Opbrengst zonnepanelen

De aanschafkosten zullen eenmalig zijn, terwijl de besparing jaarlijks terug zal keren. Elke opgewekte kilowattuur (kWh) zal geen kosten vergen, doordat ze niet gekocht worden van een energiebedrijf. Daarnaast is het mogelijk stroom op te wekken die niet gebruikt zal worden. Deze stroom is uit te leveren aan het elektriciteitsnet, waar je – dankzij de salderingsregeling – een gelijk bedrag ontvangt als dat je zult betalen voor de stroom die afgenomen wordt van een energiebedrijf. Dit zal momenteel 22 cent per kWh zijn.

http://wijsmanduurzaam.nl

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt Bodytec training?

Het technisch uitzendbureau als spil in de zoektocht naar werk of werknemers

Salarisadministratie uitbesteden; dit zijn de voordelen!