Cox immo
Image default
Business

Laadkompas – Afweging bij gebruik van laadpalen

Afweging bij gebruik van laadpalen

Bij het gebruik van een elektrische auto, is de aanschaf van een laadpaal vaak een logisch gevolg. Voor een deel van de mensen, is dit echter niet zo. Een elektrische auto is ook op te laden met een stekker en voor sommige mensen is dit gunstiger. De afweging om wel of niet gebruik te maken van laadpalen is niet altijd even duidelijk.  Om deze afweging voor een laadpaal wél duidelijk te maken, is dit artikel geschreven.

Meer veiligheid met een laadpaal

Een laadpaal thuis of op het werk brengt extra veiligheid met zich mee. Bij het gebruik van een stekker, is het mogelijk dat de stoppen door kunnen slaan en zelfs een brand kan ontstaan. Ook is het mogelijk dat jonge kinderen de stekker als speelgoed gaan zien (met alle gevolgen van dien)… Laadpalen hebben een ingebouwde zekerheid, dat dit zal voorkomen.

Laadpalen en sneller laden

Met een laadpaal is het mogelijk om een elektrische auto sneller op te laden. Een laadpaal kan meer spanning aan dan een stekker, waardoor de accu sneller vol zal zijn. Tussen verschillende soorten laadpalen,  verschilt de capaciteit ook flink. Het is dus van groot belang om dit voordeel mee te nemen bij een eventuele aanschaf van een laadpaal.

Op korte termijn duurder

Op de korte termijn is een laadpaal soms duurder dan opladen met een stekker. Het is belangrijk om te beseffen dat opladen met een laadpaal in de toekomst juist vaak goedkoper is. Met een laadpaal,  zult u eerder de auto thuis op gaan laden, waardoor u kosten zal besparen. Ook wordt de kleine kans op een brand nóg kleiner gemaakt, waardoor u potentieel enorm veel geld kan besparen.

Bij het gebruik van laadpalen, zijn dus een aantal punten van groot belang. Meer veiligheid en sneller laden, zijn twee grote voordelen van het gebruiken van een laadpaal. Op de korte termijn is een laadpaal vaak duur, maar op de lange termijn is dit niet het geval. Het is begrijpelijk, als u meer wilt weten over het gebruik van laadpalen. Laadkompas is daarin een prima partner. U kunt zelf laadpalen vergelijken via de site, of contact opnemen voor een persoonlijk, gratis en geheel vrijblijvend advies. U kunt altijd contact opnemen met het bedrijf om te ervaren wat het voor u kan betekenen.

https://laadkompas.nl/