Cox immo
Image default
Business

De meeste jongeren klussen niet meer zelf

De meeste jongeren klussen niet meer zelf

De jeugd wordt steeds luier. Dat krijgen jongeren vaak van de oudere generaties te horen. Meestal gaat het hierbij om activiteiten in het huishouden. Met name om verschillende klusjes die soms in het huis verricht moeten worden. Maar is dat ook echt zo? Zijn jongeren minder handig dan de vorige generaties?

Gebrek aan kennis

Studenten en starters die tussen de 16 en 30 jaar oud noemen zichzelf niet allemaal lui. Sommige vinden dat zij zelfs erg handig zijn als het op klussen neerkomt. Toch blijkt uit onderzoek dat jongeren steeds vaker  hulp inschakelen van klussers wanneer zij in huis het één en ander in elkaar moeten zetten.  Uit een enquête onder 2.620 deelnemers in 2020 blijkt dat ruim de helft van de jongeren zelf niet kan of wil klussen. Een groot deel geeft aan dat zij geen zin of tijd hebben om te klussen in eigen huis. Over die groep valt dan inderdaad te concluderen dat zij te lui zijn. Een ander deel geeft aan dat zij het liefst zelf klussen, maar dat het een en ander aan kennis ontbreekt. Zo weten zij niet welke gereedschappen belangrijk zijn en wat bijvoorbeeld het verschil is tussen snelbouwschroeven en houtschroeven.

 

Of toch lui?

Maar als meer dan de helft aangeeft dat zij niet weten hoe zij moeten klussen. Waarom investeren zij het geld dat zij uitgeven aan een klusjesman niet gewoon aan wat relevante cursussen? Het antwoord op die vraag is vaak dat zij dat momenteel niet zien als prioriteit. De kans is klein dat dat echt de reden is. In de meeste gevallen komt het er gewoon op neer dat ook zij te lui zijn om daadwerkelijk een cursus te nemen en wat moeite en tijd te investeren in dit vakgebied. Het verschil kennen tussen bijvoorbeeld universele en woodies schroeven  hoef je namelijk alleen maar op te zoeken.

 

https://www.bnvtools.nl/