Cox immo
Image default
Business

GEP Regenwatersystemen

Door gebruik te maken van GEP Regenwatersystemen kunt u uw huishouden een stukje duurzamer maken. Een GEP regenwatersysteem vangt regen op, filtert het en slaat het op, opdat het gebruikt kan worden. De voordelen die hieraan verbonden zijn talrijk. Zo kan men het opgevangen water toepassen op verschillende manieren. Men kan er de tuin mee besproeien, het toilet kan ermee doorgespoeld worden, de wasmachine kan er het wasprogramma mee uitvoeren. Genoeg reden dus om regenwatersystemen te installeren in een woonwijk.

Daarnaast zijn sommige gemeenten al zo enthousiast geworden dat men het verplicht heeft gesteld voor de inwoners. Men mag daar geen regenwater in het riool lozen. Dat zorgt op zijn beurt voor een voorkoming van overstorting van riolen bij hevige regenval. Wilt u dus meer weten over deze duurzame techniek die drinkwater bespaart? Kijk dan eens op onze site voor een GEP regenwatersysteem.

Reduceer drinkwaterverbruik met regenwater

Regenwatersystemen kunnen helpen met het reduceren van het drinkwaterverbruik. Gewoonlijk wordt er kostbaar drinkwater gebruikt voor zaken waar net zo goed regenwater voor toegepast had kunnen worden. Zo is het niet noodzakelijk dat de wc doorgespoeld wordt met uiterst gefilterd water. Het is daarbij belangrijk dat afval wordt weggespoeld en niet dat het spoelwater bijzonder schoon of drinkbaar is. Verder is een GEP Regenwatersysteem voordelig omdat er van nature geen kalk aanwezig is in regendruppels. De kalk uit kraanwater zorgt doorgaans voor vervelende effecten in het huishouden zoals kalkvlekken en kalkaanslag in huishoudelijke apparaten waardoor de levensduur achteruit gaat. Daarom is er des te meer reden om het gebruik van drinkwater te reduceren middels regenwatersystemen.

Andere toepassingen van water

Het aanschaffen van een GEP Regenwatersysteem is één ding, maar er zijn nog meer toepassingen voor water. Op onze website leest men daarover meer. Zo is kraanwater te beschermen tegen het terugstromen van rioolwater met hulp van breektanks en zo is afvalwater beter door te pompen met geschikte pompputten en schachten. Alle voordelen van dergelijke systemen hebben we voor jou op een rij gezet. Neem daarom een kijkje bij ons over GEP regenwatersystemen en onze andere technieken.