Cox immo
Image default
Business

Barcode

Elke dag worden er honderden miljoenen barcodes gescand en dat worden er elke dag alleen maar meer.  De barcodes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken en zijn nu ook in de Albert Heijn te gebruiken bij de kassa’s. Nu is de barcode niet meer weg te denken, maar hoe ging dat er vroeger aan toe voordat de barcodes werden geïntroduceerd? Je kunt je voorstellen dat het zonder barcodes in supermarkten veel lastiger was om alles goed bij te houden.

Het is ook niet voor niets dat de barcode met applaus werd ontvangen in de supermarkten. Het nam zoveel problemen weg zoals de langer wachtrijen bij de kassa’s, de voorraad gegevens en de prijs die niet elke collega wist. De labelprint is meer dan 40 jaar ontstaan. Overigens was Albert Heijn de eerste die gebruik maakte van de barcodes. Toen de tijd werd er nog voorzichtig omgegaan met het gebruik van de scanners voor de barcodes. Er werd gedacht dat de straling van de scanners wellicht schadelijk konden zijn net als de mobiele telefoons die toen de tijd werden geïntroduceerd. Toch werd de barcode niet door iedereen direct goed ontvangen omdat het voor veel merken in hun ogen het mooie etiket verpestte door een code erop te plakken.

Het gebruik van de barcodes heeft er wel voor gezorgd dat er in de supermarkt veel sneller gewerkt kon worden tot wel 6 keer zo snel als voorheen. Tegenwoordig wordt er in supermarkten ook gebruik gemaakt van zelfscan kassa’s die het helemaal mogelijk maken om nog sneller boodschappen te doen. Deze kassa’s zijn vooral handig bij een kleine boodschap, omdat je zelf alle producten moet scannen.  Om de zoveel klanten word het scherm geblokkeerd om een steekproef uit te voeren. Dan wordt er gekeken of alle producten zijn gescand, zonder dat mensen producten proberen te stelen. Een barcode maker is nu ook van groot belang om veel verschillende producten van een barcode te voorzien. Dit geldt niet alleen voor producten in een supermarkt, maar dit kan bijvoorbeeld ook op plantenpotten worden geplaatst om een ID mee te geven aan de plant.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/