Cox immo
Image default
Business

Wat is een kokend- of heet-waterkraan?

Een kokend waterkraan kan naast warm en lauw water ook kokend water uit je kraan laten lopen. Dit verkort de bereidingstijd van warme dranken en voedsel. het bereiden van een kopje thee, noodles of soep is eenvoudig in een keer maken. uiteraard is een heetwaterkraan ook handig voor het ontsmetten van je keukengarnituur of het pellen van bijvoorbeeld een tomaat. Een kokend waterkraan kiest u naast het gebruiksgemak ook om energie te besparen. Je waterkoker is verleden tijd en je verspilt minder water.

Hoe werkt een kokend waterkraan?

Het water zit een boiler die in verbinding staat met de kokend waterkraan. Door een hogere luchtdruk in de boiler kan het water 107 graden Celsius worden. Zodra je de kraan open draait wil het water weg en stijgt het naar boven en komt het uit je kraan lopen. Om kalkvorming tegen te gaan is bijna iedere heetwaterkraan is voorzien van een filter. Het is belangrijk om deze filter periodiek te vervangen.

Quooker kokend waterkranen

Quooker is een vooraanstaand merk en loopt voorop in met heetwaterkranen. Een Quooker bespaart zowel ruimte op al onder het aanrecht. Op het aanrecht omdat er de kraan minder ruimte in beslag neemt dan een traditionele waterkoker. De boilers van Quooker zijn kleiner en compacter dan de meeste boilers van andere merken. Hierdoor bespaar je ook ruimte onder het aanrecht.

Floww heetwaterkranen

Ook Floww levert kokend waterkranen. Naast het kokende water komt er ook ijskoud water uit hun kranen, volledig kalk- en chloorvrij . Floww levert betaalbare kokend water kranen. Zo willen zij zich onderscheiden van concurrenten.

Veilgheid

Veiligheid is een belangrijk punt. Het voorkomen van brandwonden staat bovenaan de prioriteitenlijst. van iedere producent. Voor kinderen zijn de kranen zijn voorzien van een speciale beveiligingsknop. De hals van een kokend waterkraan wordt zelf niet warm, dus je kunt je er niet aan branden. De straal van een heet waterkraan kun je ook heel specifiek richten waardoor je bijvoorbeeld met gemak een kruik vult.