Cox immo
Image default
Business

Help! Mijn iPhone heeft waterschade! Wat nu?

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je wordt gebeld, terwijl je net aan het afwassen bent. Je neemt op en met je iPhone aan je oor probeer je ondertussen te multitasken. Maar dan beweeg je je hoofd zo dat je iPhone in de afwasbak vol water en zeepsop terecht komt. Je haalt hem er meteen uit, maar vraagt je direct af wat je er daarna mee moet doen. Dat vertellen we je in dit artikel. Verloren is hij in ieder geval niet, dus meteen een nieuwe kopen is niet nodig.

Stap 1: zet je iPhone uit en voorlopig niet meer aan

Iedereen weet dat het niet heel verstandig is je föhn in bad te gebruiken. Elektriciteit en water gaan namelijk niet samen. Dit geldt ook voor water en je iPhone. Wanneer de met stroom geladen onderdelen van je iPhone in contact komen met water, kan dit leiden tot het doorbranden van de aansluitingen. Het kan leiden tot kortsluiting. Ligt je iPhone in het water, dan telt dus elke seconde.

Is je iPhone in contact gekomen met water? Probeer hem dan zo snel mogelijk uit te zetten en voorlopig niet meer aan. Hem aan de oplader leggen is ook niet heel verstandig.

Stap 2: maak de buitenkant van je iPhone droog

Maak de buitenkant van je iPhone droog met een schone, vocht absorberende handdoek. Probeer echt elk restantje water weg te vegen. Vergeet ook niet om de audio jack en de oplaad ingangen mee te nemen.

Stap 3: leg je iPhone in een bak met rijst

Leg je iPhone te drogen in een bak met rijst. Leg hem met de schermkant naar beneden in de bak. De rijst onttrekt het vocht, maar niet helemaal uit het binnenste van je iPhone. Rijst is en blijft gewoon rijst en is geen wondermiddel. Maar alle beetjes helpen, dus daarom raden we je toch aan in een bak met rijst te leggen, tot je hem naar een reparateur brengt.

Stap 4: ga naar een ervaren iPhone reparateur

Is je iPhone in contact gekomen met water? Ga er dan hoe dan ook meteen mee naar een ervaren reparateur. Soms is het zo dat je iPhone het na waterschade gewoon blijft doen. Maar dan nog is het belangrijk bij een reparateur langs te gaan. Blijft er ongemerkt water in je iPhone zitten, dan kan er namelijk altijd later nog blijvende schade ontstaan.

Breng je iPhone na een val in het water dus zo snel mogelijk naar een ervaren reparateur. Deze reparateur maakt je iPhone open en haalt met een aantal speciale tools al het nog aanwezige vocht uit je toestel. Daarna zet hij hem natuurlijk weer in elkaar. Jij kunt er vervolgens nog heel wat jaartjes zorgeloos mee bellen en appen.

Bron: https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/