Cox immo
Image default
Business

Het uitkiezen van een diamanten ring

De ring is een sieraad dat al duizenden jaren oud is en nu ook nog steeds veel gedragen wordt. Denk aan trouwringen of gewoon een formele ring voor een etentje of officiële gelegenheid. Een ring past eigenlijk bij iedere outfit. Wilt u dat uw ring de show steelt, dan moet u eens kijken naar een diamanten ring. De prachtige schittering van deze edelstenen maken voor unieke en mooie ringen. Er is heel veel keuze in de wereld van diamanten ringen, er is er altijd wel eentje te vinden die bij uw stijl past.

 

Nu kunt u natuurlijk niet zomaar om een “diamanten ring” vragen, er zijn veel factoren in de wereld van edelstenen die de waarde van de diamant (en de ring) doen dalen en stijgen. Hieronder staan twee factoren waar u onder andere op moet letten bij de aanschaf van een diamanten ring.

 

Hoeveelheid diamanten

U kunt eigenlijk uit drie soorten ringen kiezen. Zoals een ring met één diamant erin verwerkt, de solitaire diamantring. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een ring met een middensteen, waaromheen een entourage van meerdere, kleinere diamantjes zijn verwerkt. De zogenaamde diamantpavé-ring. En als laatste een diamantring met aan de zijkant kleinere diamantjes.

 

Slijpsel

Met slijpsel wordt de vorm van de diamant bedoeld. Een diamant is een product van de natuur en bevindt zich in allerlei gekke vormen wanneer het wordt opgegraven. Een vakman slijpt de ruige steen vervolgens in verschillende, mooie vormen. Wat voor vorm diamant u in uw ring wilt hebben, hangt geheel af van uw stijl. De diamantvorm die iedereen kent is de briljant, die veel licht weerkaatst en zo een prachtige schittering heeft. Vraag bij uw juwelier na welke soorten diamanten deze op voorraad heeft en neem de tijd om de vormen te vergelijken om zo te bekijken welke diamant aan uw wensen voldoet.

https://www.diamantendeals.nl/