Cox immo
Image default
Business

Aanpassingen om de woning in waarde te laten stijgen

Een stijging van de waarde van uw woning is altijd voordelig voor de huidige eigenaar. Bij de verkoop van de woning zal de vraagprijs een stijging ondergaan; een situatie waar iedere eigenaar naar streeft.

Er zijn veel mogelijkheden om de waarde te laten stijgen. Zowel kleine als grote aanpassingen kunnen invloed uitoefenen op de waarde van de woning. Toch zal de interesse pas gewekt worden als de aanpassingen hèt verschil maken; een indrukwekkende stijging.

Oppervlakte

Uiteraard zal de vraagprijs grotendeels afhankelijk zijn van de oppervlakte van de betreffende woning. Hier geldt: hoe meer oppervlakte, hoe hoger te waarde. Om een waardeverhoging te realiseren, is het een verstandige zet om het oppervlakte te vergroten. Hier zijn verschillende manieren mogelijk.

Wat?                            Kosten                        Waardevermeerdering

Dakkapel                      €5.000                         60% – 100%

Schuur / Garage            €16.000                       60% – 100%

Uitbouw                        €20.000                       60% – 100%

Serre                            €25.000                       60% – 100%

 

Uiteraard zal de waardevermeerdering onder andere afhankelijk zijn van de locatie.

Verduurzamen

Nederland wilt verduurzamen. Het plaatsen van isolatie zal bijdragen bij het behalen van deze doelstelling en zal een stijging van de waarde van de woning zichtbaar worden. De investering schommelt per bedrijf, maar zal het op termijn mogelijk maken winst te behalen. Oude kozijnen zijn verantwoordelijk voor de binnendringing van buitenlucht, waardoor de stookkosten opmerkelijk zullen stijgen. Nieuwe kozijnen bestellen zal deze binnendringen tegengaan en de stookkosten verminderen. Dit zal voordelig zijn voor jou, het milieu en de waarde van de betreffende woning.

Badkamer

De badkamer is een gewenste ruimte in de woning, waar veel tijd wordt doorgebracht. Hierdoor is het, voor een waardesstijging, essentieel de badkamer te renoveren. Zo is het mogelijk een bad te plaatsen in de ruimte, waardoor de luxe van de badkamer centraal zal staan. Om de renovatie op een hoger niveau aan te pakken, is het een optie infrarood te plaatsen. Infrarood staat bekend om de positieve invloed dat het uitoefent op het lichaam; een apparaat dat iedereen aanspreekt.

http://directeenkozijn.nl