Cox immo
Image default
Business

Meer klanten, zo doe je dat!

Je website is je visitekaartje, het werkt als een uithangbord. In een paar seconden zal de bezoeker al hebben beslist of hij jouw klant wordt. Uiteraard wil je dit zo professioneel mogelijk aanpakken. Er mag geen twijfel over bestaan dat de klant bij jou moet zijn en niet verder hoeft te kijken. Hij moet bij jou te kopen, en niet bij een ander. Maar hoe zorg je ervoor dat die bezoeker ook echt bij jou koopt? Hoe blijft de klant ook in toekomst bij jou en tekstschrijver den haag of Seo teksten laten schrijven? Hier wat eenvoudige maar doeltreffende tips.

 

Betrokken

Wanneer je tekst ervoor zorgt dat de bezoeker zich betrokken voelt, zal hij sneller tot koop overgaan. Een goede tekstschrijver weet welke kleine details hiervoor belangrijk zijn. Dit kan een groot verschil maken. Wanneer je de producten in het winkelmandje persoonlijk benoemt (“uw producten liggen voor u klaar!”) zijn kopers eerder geneigd ook echt af te rekenen.  Ook wanneer je de koper het gevoel geeft dat zijn mening er echt toe doet, zal hij zich betrokken voelen. Nu weet je welke psychologie schuilgaat achter de knop “Uw feedback is voor ons belangrijk!”.

 

Te veel keuze

Sta jij ook wel eens in de supermarkt uitgeblust naar een heel rek met soorten thee te staren? Je hebt maar één pakje nodig, hoe maak je een goede keuze uit tientallen smaken en merken?

Uit onderzoek blijkt dat te veel keuzes leiden tot minder verkoop. Het gedrag van mensen is voorspelbaar. Nadenken betekent dat men moeite moet doen en dat kost tijd. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar om meer te verkopen moet je minder soorten producten aanbieden. Het is dus erg belangrijk om de balans te vinden tussen te veel en te weinig aanbod in je webshop.

 

Twijfel wegnemen

Natuurlijk is het erg leuk als je webshop veel bezoekers trekt, maar dat is niet je uiteindelijke doel. Je hebt kopers nodig om je webwinkel voort te kunnen zetten. Hoe maak je van een bezoeker een koper?

Soms twijfelen mensen of ze wel jouw product gaan kopen. Het is dus belangrijk om te weten wat ze tegenhoudt, en om vervolgens die drempels weg te nemen. Misschien zijn de verzendkosten te hoog, of de foto’s onduidelijk. In een webshop werkt een klein cadeautje ook goed. Zoals een klein zakje thee gratis bij een bestelling.

https://www.textmakelaar.nl/