Cox immo
Image default
Business

Kansen van 3d printen

Het printen van dingen kan al voor een langere tijd, maar dit was tot op heden voornamelijk op papier. Dit was natuurlijk heel handig omdat boeken en verslagen sneller konden worden geprint en sneller konden worden verkocht of ingeleverd. Tegenwoordig kunnen ook dingen worden geprint waar wel mee gewerkt kan worden in de zin dat je het beet kan pakken. Zo kan je bijvoorbeeld bestek printen waardoor je als restaurant bijvoorbeeld je eigen bestek kan regelen. Je kan zo je bestek aanpassen op het thema wat jou restaurant hanteert en kan je je onderscheiden van je concurrenten.

Ook is het mogelijk om dingen van glas te printen. Zo kan je als bedrijf niet alleen je bestek printen maar ook je glazen printen. Zo kan je je alleen maar meer afscheiden van je concurrenten. Ook is dit een hele uitkomst aangezien er regelmatig wat kapot gaat, je kan dan makkelijk nieuwe glazen maken waardoor je nooit een tekort zal hebben.

Het printen van een 3d voorwerp wordt gezien als de toekomst. Iedereen kan thuis een 3d printer neerzetten en de benodigde dingen uitprinten. Wat hier wel nodig voor is, zijn vullingen. Er zijn verschillende soorten vullingen omdat elk voorwerp natuurlijk uit een ander materiaal bestaat. Je hebt bijvoorbeeld de abs vulling die verschillende vullingen van inhoud aanbied. En je hebt ook de pla vullingen die dit ook doen. De pla kan het beste worden gebruikt door beginners omdat die makkelijker werkt. En de abs kan beter worden gebruikt door gevorderde omdat die wat ingewikkelder is, wel zijn de resultaten van deze vulling wat mooier en wat beter gestroomlijnd. Al met al bied het 3d printen enorm veel kansen, wel moet duidelijk zijn dat het nog in de kinderschoenen staat. Naarmate de tijd vordert, zullen er steeds meer dingen kunnen worden gemaakt met een 3d printer.

https://www.3dfilament.supplies/