Cox immo
Image default
Business

Het welzijn van de koeien

De kwaliteit van het leven van een koe is doorslaggevend voor de kwaliteit van de producten die de koeien leveren. Koeien werden in het verleden voornamelijk allemaal dicht op elkaar gezet waardoor ze een slecht leven hadden. Dit was ook te merken aan de kwaliteit van de melk en de kwaliteit van het vlees dat de koeien afgaven. Los van dit is het leven van een koe ook belangrijk, het is namelijk een levend wezen, dat het recht heeft op een dragelijk en lekker leven. Er zijn tegenwoordig ook allemaal regelingen waar de boeren aan moeten voldoen, om een koe een goed leven te kunnen geven. Het leven van een koe kan je op verschillende manieren verbeteren.

Ten eerste is het belangrijk dat je de koeien regelmatig laat uitrazen in de buitenlucht. Koeien zijn namelijk dieren, en dieren horen zo nu en dan in de buitenlucht lekker hun gang te kunnen gaan. De koeien worden hier blij van, dit heeft effect op de kwaliteit van de melk en van het vlees. In het cowhouse zelf moeten de koeien goed verzorgt worden. Regelmatige voeding en kwalitatief goede voeding speelt hier een grote rol in.

Het verwennen van de koeien zo nu en dan is ook goed voor het welzijn. Je kan de koeien masseren wat het vlees een stuk malser maakt en de koe een stuk tevredener maakt. Dit masseren kan jezelf doen, maar je kan het ook door middel van een koeborstel doen. De koeien kunnen dan zelf langs de borstel gaan en worden zo geborsteld. Dit is niet alleen goed voor de spieren maar ook voor de vacht. Viezigheid kan op deze manier worden verwijderd. Los van dit allemaal is het ook belangrijk om een band te creëren met de dieren op je boerderij, dit kunnen zij namelijk ook voelen. Al met al is het belangrijk om goed voor je koeien te zorgen als je op een boerderij werkt.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/