Cox immo
Image default
Business

Help! Hoe richt ik mijn babykamer in?

Als aanstaande ouder is er niets leuker dan het inrichten van de babykamer. Je kunt je maandenlang voorbereiden op de invulling van deze babykamer. Zo kun je kijken voor leuke behangetjes, meubels en andere spulletjes. Echter komt er wel het een en ander bij kijken. Zo kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, of simpelweg niet weet waar je moet beginnen. Geen reden tot zorg gelukkig, want wij helpen je een eind op weg. Hoe moet je de babykamer inrichten? Je leest het hieronder!

De basis

Het belangrijkste is om te beginnen met de basis. Je kunt de kamer gelijk volstoppen met van alles en nog wat, maar je kunt je beter richten op de basisbenodigdheden.

Een wiegje of ledikantje met matras en hoeslaken

Een commode en aankleedkussen

Babystoel (voor het geven van borstvoeding ‘s nachts)

Thermometer

Opbergboxen en planken

Nachtlampje

Kledingkast

Gordijnen

Het beste is om eerst deze dingen op orde te hebben, voordat je met de rest aan de slag gaat.

Waar moet ik het bed plaatsen?

Een hekel puntje is altijd de plaatsing van het bed. Dit is de belangrijkste meubel uit de babykamer. Wanneer je een locatie voor het bed aan het zoeken bent, houd dan rekening met de volgende punten:

Plaats het bed niet bij het raam. In de winter kan dit voor tocht en kou zorgen, terwijl het in de zomer juist voor teveel hitte kan zorgen.

Plaats het bed niet bij de verwarming. Dit kan ook voor te veel warmte zorgen.

Vermijd tochtige plekken, zoals voor de deuropening.

Welke blunders moet ik nog meer voorkomen?

Er zijn ook een aantal andere blunders die je kunt maken als het aankomt op de inrichting van de babykamer. Zorg er dan ook voor dat je de volgende dingen voorkomt. Wil je betrouwbare hulp bij de inrichting van de babykamer? Bekijk dan eens de mogelijkheden op Jut en Juul Lifestyle for Kids.

Kies niet teveel babykleuren

Richt de kamer niet onhandig voor jezelf in

Maak de kamer niet te druk en plaats er niet teveel spullen in

Koop geen spullen/meubels die je na een jaar weer weg kunt doen

 

https://www.jutenjuul.nl/