Cox immo
Image default
Business

De invloed van Covid op diverse radiostations

De radio is een prettige manier op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws en de laatst uitgebrachte nummers. Veel bedrijven worden getroffen door de huidige Corona-maatregelen, ook diverse radiostations. Als radiostation is het moeizaam het weekbereik en marktaandeel te verbeteren.

Deze tegenslagen zijn op ten duur opvallend, wanneer er wordt gekeken naar het weekbereik en marktaandeel van een specifiek radiostation. Om de maatregelen op te volgen, passen veel stations zich aan om het publiek alsnog te behouden. Radio luisteren zal, door getroffen maatregelen, alsnog interessant blijven, ondanks Corona.

Getroffen maatregelen

Uiteraard worden ook de studio’s, waar de radiozenders opnemen, gedwongen zich aan te passen zich te voldoen aan de ingevoerde maatregelen. Hierdoor zijn de live-optredens voor een onbepaalde tijd afgelast en zal er ook geen publiek meer aanwezig zijn. Een woordvoerder van de NPO, de zender die aan kop staat gezien de cijfers, meldt dat de medewerkers voor audio en video al somtijds in verschillende ploegen werken.

Ook wordt er in de huidige samenleving veel waarde gehecht aan de hygiëne. Dit volgen de studio’s netjes op door de locaties regelmatig schoon te maken en zal het bezoekersaantal worden beperkt door zo min mogelijk gasten uit te nodigen in de studio’s. Er zijn ongetwijfeld verschillende uitwijkmogelijkheden te gebruiken om de gasten alsnog te ontvangen.

Helaas, met diezelfde reden als de beperking van gasten, zullen live-optredens voorlopig verschoven worden en zal er geen aanwezig publiek zijn gedurende het bezoek van een BN’er. Talpa Radio liet weten dat dj’s, werkzaam bij Radio 538, Veronica en 10, beschikken over een presentatieset, waardoor zij de ruimte krijgen ook thuis te draaien, gedurende een quarantaineperiode.

Om diverse gasten alsnog te ontvangen, zijn er enkele locaties beschikbaar gesteld als back-up. Deze locaties verspreiden zich door het land heen, waardoor live radio luisteren toch de moeite waard zal zijn. Hier valt onder meer de zender Sky Radio onder,  waardoor deze dj’s presentatieset voor thuis vergen.

http://economy.nl