Cox immo
Image default
Business

Camerabeveiliging is veel meer dan een beeld

Het beschikken over een woning is een kostbare bezitting. Om zowel de woning als kostbare spullen veilig te stellen, is het prettig de woning te voorzien van een goed beveiligingssysteem. Hierbij krijgt de eigenaar de mogelijkheid snel en slim te handelen in een vervelende situatie, zoals een inbraak.

Inbraakpreventie is beschikbaar in divers apparatuur. Zo kan de eigenaar kiezen voor een alarmsysteem, waarbij het systeem ongewenst bezoek direct opmerkt. In deze situatie zal het systeem meldingen sturen om de veiligheid te waarborgen. Bij camerabeveiliging krijgt de eigenaar een beeld van de omgeving van de woning, om mogelijke inbrekers te kunnen detecteren.

Aangeven

Bij het plaatsen van een beveiligingssysteem, waar een (ongewenste) bezoeker op beeld zal verschijnen, is het essentieel op de hoogte te zijn van de informatie rondom de regelgeving. Zo is het uiterst belangrijk aan te geven dat er bij de betreffende woning gebruik wordt gemaakt van een camerabeveiliging. Zonder deze melding te tonen, kan de eigenaar geboet worden voor het ongewenst filmen van personen. Door enkel een bordje of kaartje te plaatsen met ‘Pas op, cameratoezicht’, kan deze geschetste situatie voorkomen worden.

Functies

Een camerainstallatie geeft de politie, omgeving en eigenaar onomstotelijk bewijs van de gepleegde misdrijf. Door de camerabeelden kan het betreffende persoon gemakkelijker opgespoord worden, waardoor de zaak sneller opgelost zal zijn. Het instrument heeft, naast de opsporing, meerdere functies.

Pro-actie

De camera’s hebben een pro-actie-functie, waarbij de politie en de omgeving tijdig signalen kunnen opvangen van opvallend gedrag, dat kan leiden tot dreigende veiligheidsproblemen. De politie kan hierdoor snel handelen en een criminaliteit tegengaan.

Opsporing

Met behulp van camerabeelden kan een dader goed in beeld worden gebracht, waardoor het gezicht mogelijk herkenbaar zal zijn. Met deze informatie kan de politie mogelijk sneller slagen in het voltooien van de zoektocht.

Preventie van overlast en criminaliteit

Door de camera’s voelen personen zich snel gecontroleerd, waardoor zij zich onbewust netter zullen gedragen. Dit levert een groot voordeel op voor de bewoners van de woning en omgeving, gezien de overlast en criminaliteit.

http://groenewegendelft.nl