Cox immo
Image default
Business

In een snel proces uw woning verkopen, het is mogelijk!

De verkoop van een woning is niet gemakkelijk. Doordat twee partijen tegenover elkaar worden gezet, waarbij beide partijen naar een andere prijs streven, vergt dit proces veel tijd, kosten en geduld; een grote uitdaging voor iedereen. Daarnaast komen er zwaarwegende beslissingen aan de pas, waarbij de verkoop afhankelijk kan zijn van een gemaakte keuze.

Ondanks het ingewikkelde verloop hebben de makelaars het drukker dan ooit tevoren. Dagelijks worden huizen aangeboden en verkocht; een verwerkelijkte droom van de huizenmarkt. Echter is het ook mogelijk zelf uw woning te verkopen, waarbij het proces een stuk gemakkelijk zal zijn en het huis snel verkopen mogelijk is.

Afspraak

Bij de beslissing uw woning te verkopen, kunt u een samenwerking starten met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het betreffende gebied. Vooraf zal er een afspraak gemaakt worden om kennis te maken met de andere partij. Hierbij kunt u de doelen duidelijk maken en mogelijk plannen schetsen voor het verloop van het proces.

Waardebepaling

Na de kennismaking zal er een bezoek volgen, waarbij het huis grondig wordt bekeken. Door het fysieke bezoek kan de waarde degelijk worden bepaald. Hierbij zullen diverse factoren wegen, waardoor het belangrijk is de woning in beste staat tentoon te stellen.

Bod

Uiteindelijk zal er een gesprek plaatsvinden, waarbij de waarde van de betreffende woning centraal zal worden gesteld. Uit dit gesprek zal het bod van de vragers ‘aan bod’ komen die de aanbieders kunnen goedkeuren of afwijzen. Bij een goedkeuring zal de woning in handen komen van het bedrijf.

Voordelen

Bij de verkoop van uw woning zullen normaliter makelaarskosten verrekend worden. Hierdoor zullen de kosten voor de verkooppartij in hoog tempo toenemen. Bovendien zullen er meerdere bezichtigingen plaatsvinden, waar mogelijk een bod uit zal rollen. Bij het eigen huis verkopen zal enkel het betreffende bedrijf de woning bezoeken, waardoor bezichtigingen niet nodig zijn. Bovendien zal er geen makelaar ter sprake komen, gedurende het proces, waardoor ook de makelaarskosten niet nodig zijn.

http://economy.nl