Cox immo
Image default
Business

Basketball Totaal en zo werkt basketbal

Wilt u meer leren over het basketbal? Dan is het natuurlijk wel zo handig dat u de materialen heeft om te kunnen oefenen. Deze materialen vind u op de webshop van Basketball Totaal. Deze winkel heeft alle artikelen omtrent basketbal in huis. U kunt zelf gesigneerde shirts van bekende NBA sterren bestellen bij Basketball Totaal. Als u uw spullen in huis heeft is het natuurlijk wel zo handig dat u de spelregels van de sport kent. Deze krijgt u voorgeschoteld in dit artikel.

Het veld

Basketbal speelt met op een rechthoekig veld. Aan beide kanten staat een basket. Deze hangt op ongeveer 3 meter hoogte. Een team kan hierin scoren door bal door de ring heen te gooien. Hiervoor wordt het scorende team beloond met 2 punten. Onder de basket vindt u de bucket. Dit is het gedeelte waar spelers zich maar 3 seconden mogen begeven. In de bucket vindt u ook de lijnen die de afstand van de vrije worp aangeven. Bij het scoren van een vrije worp ontvangt het scorende team een punt. Een bal die in het mandje wordt gegooid van achter de 3 punts-lijn ontvangt, u raadt het al, 3 punten.

Het spel

In een basketbalwedstrijd wordt er vijf tegen vijf gespeeld. Het doel is hierbij zoveel mogelijk punten te scoren door de bal zo vaak mogelijk in de mand van de tegenstander te gooien. Een speler kan bij het basketbal bewegen door te dribbelen. Dit doet hij door bij elke pas die hij zet de bal te laten stuiten. Het verdedigende team probeert vervolgens de bal af te pakken door de passen te onderscheppen en rebounds weg te werken.

Aan de slag

Nu u de absolute basis van het basketballen heeft geleerd kunt u direct aan de slag. Wacht niet langer en bestel uw ballen en kleding bij Basketball Totaal. Kom ook gerust langs in de winkel als u advies op maat wil hebben of de kleding een keertje wil passen. Tot dan!

https://www.bbtshop.nl/