Cox immo
Image default
Business

Het toetsenbord van mijn MacBook doet het niet meer! Wat moet ik nu?

Als het toetsenbord van je MacBook niet meer reageert, kan dit verschillende oorzaken hebben. We kunnen daarom ook niet meteen aangeven wat de oorzaak bij jou is. Wel kunnen we in dit artikel vertellen wat je zoal kunt doen om te proberen om het toetsenbord weer aan de praat te krijgen.

Tip 1: muistoetsen deactiveren

Doet een deel van de toetsen van je toetsenbord het wel en een deel niet? Dan is er meestal niet zo veel aan de hand. Waarschijnlijk heb je per ongeluk een toegankelijkheidsinstelling aangezet. Deze instelling zorgt ervoor dat er knoppen worden uitgeschakeld. Daardoor kan het lijken alsof je toetsenbord ineens niet meer reageert, terwijl dat dus niet zo is. Om te checken of je – zonder het te weten – een toegankelijkheidsinstelling hebt ingeschakeld, dien je de volgende stappen te doorlopen:

  1. Klik op het Apple-logo en ga naar ‘Systeemvoorkeuren’;
  2. Klik op ‘Toegankelijkheid’;
  3. Scrol in het volgende venster naar ‘Muis en trackpad’;
  4. Zet het vakje achter ‘Activeer muistoetsen’ uit.

Heb je dit gedaan? Dan zou het toetsenbord het weer moeten doen. Niet? Ga dan door naar tip 2.

Tip 2: toetsenbord reinigen

Is het nog steeds zo dat maar een deel van de toetsen van je toetsenbord het niet doet? Dan kan het ook zijn dat er wat vuil en viezigheid onder de toetsen zit. Hierdoor reageert het mechanisme onder de toetsen en dus ook de toetsen zelf niet meer goed en lijkt het alsof het toetsenbord defect is. Dat wordt dus schoonmaken!

Voor het schoonmaken van het toetsenbord kun je onder meer een droge nooit gebruikte fijne verfborstel gebruiken. Met zo’n borstel kun je gemakkelijk tussen de toetsen schoonmaken. Ben je klaar met borstelen? Blaas de laatste onzuiverheden dan weg met wat perslucht. Maar let op! Bij het hanteren van de bus perslucht, is het van belang deze altijd rechtop te houden. Bussen perslucht zijn verkrijgbaar bij verschillende (web)winkels.

Ga langs bij een Apple specialist

Heb je zowel tip 1 als 2 tip uitgeprobeerd, maar hebben ze niet genoeg geholpen? Reageert het toetsenbord van je MacBook dus nog steeds niet? Dan lijkt het erop dat het probleem groter is. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de accu van je MacBook ‘opgezwollen’ is en dat deze voor problemen zorgt bij het toetsenbord zorgt. Het zou ook kunnen dat de verbinding tussen het toetsenbord en de rest van je MacBook is beschadigd. We raden je in dat geval aan een reparatiebedrijf binnen te stappen dat gespecialiseerd is in het repareren van Apple producten. Er zit er vast wel een macbook reparatie in Amsterdam of bij jou in de buurt. Veel succes!

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/apple-reparatie-amsterdam/