Cox immo
Image default
Internet

AI artificial intelligence

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt een “definiërende toekomstige technologie”, maar wat is AI precies en hoe beïnvloedt het ons leven nu al?

Definitie van kunstmatige intelligentie

AI is het vermogen van een machine om mensachtige capaciteiten weer te geven, zoals redeneren, leren, plannen en creativiteit.

AI stelt technische systemen in staat om hun omgeving waar te nemen, om te gaan met wat ze waarnemen, problemen op te lossen en te handelen om een ​​specifiek doel te bereiken. De computer ontvangt gegevens – die al zijn voorbereid of verzameld via eigen sensoren zoals een camera – verwerkt deze en reageert.

AI-systemen zijn in staat om hun gedrag tot op zekere hoogte aan te passen door de effecten van eerdere acties te analyseren en autonoom te werken.

Waarom is AI belangrijk?

Sommige AI-technologieën bestaan ​​al meer dan 50 jaar, maar de vooruitgang in rekenkracht, de beschikbaarheid van enorme hoeveelheden data en nieuwe algoritmen hebben de afgelopen jaren geleid tot grote AI-doorbraken.

Kunstmatige intelligentie wordt gezien als centraal in de digitale transformatie van de samenleving en is een prioriteit van de EU geworden.

Toekomstige toepassingen zullen naar verwachting enorme veranderingen teweegbrengen, maar AI is al aanwezig in ons dagelijks leven.

 

Ai

 

https://www.dergatsjev.be/2021/02/event-over-python-machine-learning.html