Cox immo
Image default
Business

Maak jezelf waardevol

Als werknemer bij een bedrijf is het belangrijk om je werk goed te doen en kwalitatief goed werk te leveren. Dit is al helemaal belangrijk in economisch slechte tijden. De dreiging van het verliezen van je baan is dan een stuk groter omdat bedrijven soms selecties moeten maken van mensen die moeten worden ontslagen als gevolg van een reorganisatie. Dit is heel vervelend maar soms onvermijdelijk aangezien er in het belang van het bedrijf moet worden gedacht. Als het bedrijf dit niet doet, zal het niet lang meer blijven bestaan en zal iedereen zijn baan kwijtraken. Medewerkers kunnen verschillende dingen doen om minder kans te maken op ontslag en zich min of meer te onderscheiden van de andere medewerkers, lees hier meer.

Ten eerste is het belangrijk om je werk te allen tijde goed te doen zodat daar in ieder geval niks op valt aan te merken. Hiernaast is het handig om initiatief te tonen en te nemen in eventuele lopende projecten of projecten die in de toekomst zijn gepland. Probeer je hierin te mengen zodat je een stuk waardevoller voor het bedrijf wordt. Het is helemaal goed om in slechte tijden actief mee te werken aan het “overleven” van het bedrijf. Zo maak je jezelf onmisbaar ook in slechte tijden en is de kans dat je word ontslagen een stuk kleiner.

Ook is belangrijk om jezelf in te dekken wanneer het dan toch gebeurt dat je word ontslagen. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren, ook als je het niet ziet aankomen. Houd een outplacementbureau stand by zodat als je wordt ontslagen, snel begeleiding krijgt bij het vinden van een nieuwe baan. Zo heb je binnen de kortste keren weer een baan en kan je weer lekker je beroep uitoefenen. De outplacement kan ook worden gebruikt om (gedwongen) een carrier switch te maken. Dit kan in sommige gevallen heel positief uitpakken, klik hier.

https://carrierepoort.nl/