Cox immo
Image default
Woning en Tuin

Zo vind je mooie eetkamerstoelen

Van middaglunches met het gezin tot feestelijkheden met de hele familie; de eetkamer speelt een prominente rol in ons leven. Het is een ruimte waar we voor mooie, gezellige momenten beleven met dierbaren. Daarom mogen we gerust wat aandacht spenderen aan de inrichting ervan.

De tafel is ongetwijfeld het middelpunt van de eetkamer. Maar er zijn nog belangrijke meubels, zoals eetkamerstoelen. Hoe je mooie eetkamerstoelen vindt, lees je in dit blogartikel.

Tip 1/ Kies de juiste stijl

Als je een set eetkamerstoelen gaat aanschaffen, kies je best voor exemplaren die bij de woonstijl passen. Probeer dus geen vintage stoelen met een moderne inrichting te combineren. Het resultaat zal veel mooier zijn als je de interieurstijl doortrekt naar de stoelen. Gelukkig is er in elke meubelwinkel een heel ruime collectie aanwezig, zodat er altijd wel iets te vinden is dat bij je smaak past. 

Tip 2/ Ga voor neutrale kleuren

Bij de aankoop van nieuwe eetkamerstoelen ben je misschien geneigd om een trendkleur te kiezen, bijvoorbeeld felgroen of poederblauw. Dat lijkt misschien leuk, maar op lange termijn is het geen goede oplossing omdat trends komen en gaan. Met neutrale kleuren als zwart, wit en grijs zit je nooit fout. Dat zijn tijdloze kleuren. 

Tip 3/ Stem af op de eettafel

Probeer om het ontwerp van de eetkamerstoelen af te stemmen op dat van de eettafel. Heeft de tafel bijvoorbeeld een zwart metalen onderstel, dan kan je stoelen zoeken met zwarte metalen poten. Zo maak je van alles een smaakvol geheel. Hetzelfde geldt voor de poten. Bij een eettafel met dunne poten zet je geen stoelen met een heel dik frame. Dat past niet.

Tip 4/ Zoek naar replica’s

In de stoelenwereld zijn er een heleboel wereldberoemde ontwerpen van bekende designers. Spijtig genoeg kosten die een klein fortuin. Bespaar geld door op zoek te gaan naar replica’s. Die volgen dezelfde vormtaal als de originele ontwerpen, maar zien er net niets anders uit en kosten slechts een fractie van de prijs. Zo haal je goedkoop mooie eetkamerstoelen in huis. 

Tip 5/ Laat je inspireren

Mooie eetkamerstoelen is niet gemakkelijk. Laat het werk dus over aan interieurspecialisten. Bezoek bijvoorbeeld een meubelwinkel in de buurt om inspiratie op te doen. Ook op een interieurblog kan je ongetwijfeld heel wat leuke ideeën vinden. En vergeet niet om naar interieurmagazines zoals VTwonen, More Than Classic en Eigen Huis & Interieur te kijken. Die geven super interessante tips voor eetkamerstoelen. 

Tip 6/ Comfort telt ook mee

Wat ben je met mooie eetkamerstoelen wanneer het comfort te wensen over laat? Een stijlvolle stoel moet ook goed zitten. Net daarom is het nuttig om meerdere modellen te testen. Ga er eens in zitten en bepaal zelf welke stoel het beste zitcomfort biedt. Je lichaam zal je dankbaar zijn wanneer je het volgende etentje met vrienden plant.