Cox immo
Image default
Aanbiedingen

Witte meest populaire autokleur?

tweedehands autos belgie

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Volgens autolakfabrikant Axalta is wit de meest populaire autokleur. Wereldwijd kiest 29% van de chauffeurs voor witte auto’s. Felle kleuren zoals rood, blauw en groen zijn niet erg populair en werken niet goed, vooral in Europa.

Al 70 jaar brengt Axalta, een autolakfabrikant, een jaarverslag uit met de meest populaire kleuren van het jaar. Wereldwijd kiest 29% van de chauffeurs voor witte auto’s. Naast wit is zwart ook erg goed. Zo wordt er gezegd dat 19% van de auto’s zwart is, een afname van 1% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Grijze en felle kleuren nemen ook elk jaar af.

Neutrale kleuren domineren

Voorkeuren verschillen per continent. Over het algemeen is blauw geen populaire kleur, maar blauwe auto’s komen vaker voor in Europa dan in andere delen van de wereld. Wit en zilvergrijs presteren nog steeds goed in Europa, maar beide kleuren vervagen geleidelijk. De minst populaire kleur in Europa? groen. Slechts 1% van de Europese auto’s is groen. In Rusland is groen de afgelopen jaren een zeer populaire kleur geweest, maar ook de populariteit van groen neemt af. In Noord-Amerika stijgt rood. Neutrale kleuren zoals zwart, wit en zilvergrijs zijn jaar na jaar nog steeds populair, maar verliezen nog steeds 1%. In Zuid-Amerika en Afrika verdienen lichte kleuren sterk de voorkeur. Daar zijn wit en zilvergrijs erg populair. Wit is nog steeds de meest populaire kleur in Azië, goed voor 30%. De neutrale kleur met wit bovenaan presteert het beste over de hele wereld. Verrassend genoeg zijn zwarte mensen in India niet zo populair als in andere delen van de wereld. Daar is zilvergrijs de meest geselecteerde kleur, gevolgd door wit. In 3% van de gevallen zijn alleen zwarten geselecteerd.

Heldere kleuren kunnen premium zijn

Als u meer verkeersveiligheid wilt bieden, kiest u best een lichte kleur voor uw auto. Wit is de veiligste kleur. Witte en zilveren auto’s zijn nog steeds duidelijk zichtbaar bij weinig licht, waardoor het risico op aanrijdingen wordt verkleind. Voor degenen die veilig willen bewegen, zijn felle kleuren zoals geel en roze ook goede keuzes. Donkere kleuren zoals zwart, bruin en groen vergroten het risico op ongevallen. Bij schemering of donker zijn ook grijze en antracietkleurige auto’s niet goed zichtbaar.

Wit is al een populaire kleur, maar veel chauffeurs kiezen nog steeds voor donkere kleuren, zoals zwart of donkerblauw. Dit komt omdat veel chauffeurs van mening zijn dat neutrale kleuren zoals zwart of donkerblauw het gemakkelijker maken om auto’s op de tweedehandsmarkt te verkopen. Om chauffeurs aan te moedigen om helderdere kleuren voor hun auto te kiezen, bieden sommige landen / regio’s lagere verzekeringspremies aan voor chauffeurs die voor lichtere en opvallendere kleuren kiezen. Dit idee is in België besproken, maar dit is geen prioriteit.Daarom heeft de autokleur van China vooralsnog geen invloed op de verzekeringspremie. Ben je de kleur van de auto beu? Verkoop het snel en eenvoudig aan een van onze duizenden autokopers.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/tweedehands-auto-prijs-bepalen/