Cox immo
Image default
Meubels

Welke kledingkast valt bij jou in de smaak?

Binnen de kledingkasten zijn er veel verschillen. Je hebt een kledingkast met 2 of 3 deuren, schuifdeuren, een inloopkast, met ingebouwd schoenenrek en met spiegel. Maar ook binnen het design van een kledingkast is er een zeer ruime keuze. Maar hoe kom je tot die kledingkast die helemaal bij jou in de smaak valt? Hieronder vind je tips om uit te vinden welke kledingkast het beste zou passen in jouw slaapkamer.

Een simpel of elegant design?

Krijg een idee van wat voor kleur en soort design bij jouw of jullie in de smaak valt. Is een moderne kledingkast een must of zou je blij worden van een landelijk uitziende kledingkast? Over het algemeen zijn witte kledingkasten het meest populair. Toch zijn er ook nog tal van leuke kleuren om uit te kiezen. Sommige kasten zijn simpel, waar andere kasten rijk zijn uitgerust met details. Is de rest van de slaapkamer luxe ingericht of straalt het juist eenvoud uit? Houd hier ook rekening mee bij het bepalen van wat voor type kledingkast het mooiste zou zijn.

Klein en fijn of groot en ruim

Een grote kledingkast hoeft niet altijd een voordeel te zijn. Grote kasten beslaan veel ruimte. Waar je slaapkamer krap en nauw door kan aanvoelen. Dat is niet fijn. Zeker wanneer je deze ruimte niet nodig hebt voor al je kleding. Zorg ervoor dat je een kledingkast kiest waar je een aantal leuke sets aan kleding kwijt kan. Maar kies zeker niet voor een te grote kast. Wanneer je teveel kleding hebt dan de kast grootte, berg dan een deel van de kleding die je nauwelijks gebruikt op in een andere ruimte.  Hier voorkom je mee dat de slaapkamer qua ruimte wordt opgeslokt door de kledingkast. Als ruimte geen probleem is, mag de kast natuurlijk lekker groot zijn. Misschien heb je dan wel genoeg ruimte voor een inloopkast! Dat ziet er vaak erg chique en mooi uit, maar is niet je van het voor iedereen. Een inloopkast is voor de echte fashionistas. 

Van massief hout?

Veel mensen kiezen vanwege de gunstige prijs vaak voor een kledingkast die is gemaak van spaanplaat. Dit is vaak een voordelige keuze. Maar wanneer je veel waarde hecht aan een kwalitatieve kast, zal een massief houten kast je meer plezier bieden. De deuren open doen of schuiven bij een spaanplaten kledingkast gaat een stuk lichter dan bij massief hout. Hierdoor voelt het goedkoper aan. Spaanplaat heeft verder ondanks de aangebrachte fineer- of laklaag een goedkope uitstraling. Echt hout geeft meer body, letterlijk en figuurlijk. 

Met of zonder spiegel?

Er zijn kledingkasten waar mooie spiegels al in het design van de kast zijn verwerkt. Ideaal om te kijken of dat nieuwe kledingstuk goed staat en de outfit die je aanhebt je goed bevalt. Aan de andere kant is het ook wel weer ijdel en is een spiegel op de kledingkast niet voor iedereen weggelegd. Kies waar jij je fijn bij voelt. Je kunt natuurlijk ook altijd een kledingkast kopen zonder spiegel en deze er zelf op monteren.

Openen of schuiven?

Wat vind je fijner? Om de deuren te kunnen openen of de deuren open te schuiven? In ruimtes waarbij de kledingkast dicht op het bed of een muur staat zijn schuifdeuren erg praktisch. En waar er juist veel ruimte er is kunnen deuren juist heel gemakkelijk zijn en minder moeite kosten.

Losse schoenenkast bijkopen?

Weet je al waar je al die schoenen gaat opbergen? En is een rek te klein? Maar een deel van de kledingkast wel weer te veel? Ga dan voor een aparte schoenenkast. In hogere schoenenkasten kun je zo gemakkelijk tot een 15 paar aan schoenen kwijt. Let erop dat het design van de kledingkast past bij die van de kledingkast. 

Zelf heb ik onlangs een kledingkast van Emob besteld. De Ikea en andere grote meubelwinkels hadden niet het perfecte model voor mij, maar bij deze webwinkel kon ik mijn hart ophalen. Alhoewel ik in eerste instantie twijfelde is alles goed gekomen en heb ik een mooie kast voor een zeer aantrekkelijke prijs gekregen. Aanrader dus!