Cox immo
Image default
Business

Wat zoek je in een laptop?

Er zijn enorm veel laptops. Als je er eentje gaat kopen bedenk daarom eerst waar je je laptop voor wilt gebruiken. Als je dat doet zal je makkelijker de laptop vinden die bij je past. Zo kan het zijn dat je vooral onderweg bent met je laptop? Dan is een klein formaat zoals 14 inch handig. Het kan ook zo zijn dat je bijvoorbeeld graag wilt gamen of video’s wilt bewerken. Dan is het slim om te zoeken naar een laptop die een krachtige processor heeft. Wil je graag tegelijkertijd in meerdere programma’s werken? Dan zoek je voor een groter werkgeheugen. Door dit soort keuzes af te wegen zal je sneller een laptop vinden die compleet bij jou past. Wat ook kan is zelf laptop samenstellen. In dit artikel worden twee onderdelen van een laptop toegelicht.

 

Processor

Een processor (CPU) is het hart van je computer. Het bepaalt voor een groot deel de snelheid van je pc. De prestaties van de processor worden door meerdere factoren bepaald. Dit zijn onder andere het aantal kernen (cores), de kloksnelheid, de serie en de hoeveelheid cache. Processoren worden geproduceerd door AMD en Intel. De keuze voor welke processor je kiest is een belangrijke. Neem deze keuze. Dan ook goed. Wil je productief te werk gaan?

 

Fijn toetsenbord

Het toetsenbord is een onmisbaar stuk gereedschap voor een laptop of desktopcomputer. Het mooie is dat er voor elke situatie wel een toetsenbord is. Het toetsenbord die bedraad is is geschikt voor basistaken zoals e-mailen en surfen op het internet. Daarnaast is er een draadloos toetsenbord. Doordat de verbinding via een usb-ontvanger of bluetooth verloopt, kun je meer bewegingsvrijheid hebben. Ben je een paar uur per dag aan het klikken? Dan is het slim om een ergonomisch toetsenbord te gebruiken. Dit kan polsongemakken voorkomen. Als je vaak met cijfers te maken hebt, kun je het beste een toetsenbord met numeriek toetsenblok gebruiken in je custom laptop. Dit wordt ook wel een keypad genoemd.

http://economy.nl