Cox immo
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is een epoxyvloer?

Een epoxyvloer is een mengsel van epoxy giethars en een naadloze gietvloer. Epoxyvloeren worden op alle soorten ondergrond gelegd. Ze kunnen zelfs geplaatst worden op reeds bestaande tegelvloeren. Epoxy staat bekend voor zijn sterke weerstand tegen mechanische en chemische gevaren. Omwille van die eigenschap is een epoxyvloer dus een topkeuze voor industriële ruimtes, maar ook voor magazijnen en labo’s.

Welke gietvloer past het best bij jou?

Epoxyvloeren zijn uiteraard niet de enige optie. Specialisten als ABBI Industrie bieden een ruime keuze aan. Je vindt er ook PU gietvloeren, troffelvloeren, antistatische vloeren en steentapijten. De vloeren worden zowel binnen als buiten gelegd en zijn afgestemd op jouw persoonlijke situatie. De keuze baseer je niet alleen op basis van praktische aspecten, maar ook gewoon op smaak.

Kies een PU gietvloer voor je

Een PU gietvloer (afkorting voor polyurethaan) is te vergelijken met een epoxyvloer. Het is ook bestand tegen mechanische en chemische gevaren. Zo hebben kleurstoffen en zuren geen impact op een PU gietvloer. Dergelijke vloeren zijn een populaire keuze voor grotere industriële ruimtes. Polyurethaan is ook een topkeuze voor kleinere werkplaatsen, garages, magazijnen en labo’s.

Kies de juiste specialist

De juiste specialist kiezen, is altijd lastig. Onze tip: kies een specialist met veel ervaring. ABBI Industrie uit Niel, vlakbij Antwerpen, heeft bijvoorbeeld meer dan 30 jaar ervaring met het leggen van vloeren. Het is dus met andere woorden een topkeuze. Het beste aan het bedrijf is zijn flexibiliteit en gunstige prijzen. Je krijgt er namelijk altijd een offerte op maat van jouw ruimte. Die offerte kan je bovendien zeer eenvoudig en snel aanvragen via de site van de specialist. Op die manier is er zeker geen verwarring over de prijs. Dat is trouwens ook een belangrijke tip; probeer zo transparant mogelijk te zijn tegenover de specialist, zo zijn er geen onaangename verrassingen over de kostprijs van je project.