Cox immo
Image default
Bedrijven

Warmtepomp of solar mat

Je zwembad warm houden is natuurlijk heel fijn. Het zorgt er niet alleen voor dat jij in een fijne temperatuur een rondje kan zwemmen, het zorgt er namelijk ook voor dat je langer kan genieten van je zwembad. Met een verwarmd zwembad kun je namelijk ook zwemmen in de herfst, winter en lente. Wat ga je hiervoor gebruiken? Een warmtepomp of solar mat , welke van de twee ga je hiervoor gebruiken?

Warmtepomp

Voor zwembadverwaming wordt meestal gebruik gemaakt van een warmtepomp. Het is niet alleen efficiënt en goedkoop, maar daarnaast ook nog eens een zeer milieuvriendelijke manier voor het verwarmen van je zwembad. Dit houdt in dat er geen of weinig C02 uitstoot is. Een warmtepomp is ideaal voor grotere zwembaden en voor iedereen met een medium sized zwembad.

Solar Mat

Een andere zwembadverwarming bestaat uit matten die ook door gebruik te maken van zonne-energie water uit het zwembad te laten opwaremen. Je kunt deze matten koppelen aan elkaar zodat ze ook voldoende verwarming bieden voor grotere zwembaden. Het nadeel ervan is dat het te verwarmen volume beperkt kan zijn en dat het alleen werkt als de zon er is.

 

 

https://outathome.be/product-categorie/water/zwembaden/zwembad-verwarming/