Cox immo
Image default
Banen en opleidingen

Waarom heb je ATS nodig in Github?

human resources

We worden nooit verrast door menselijke vindingrijkheid. Het is geweldig dat niet alleen ontwikkelaars Github kunnen gebruiken, maar ook recruiters (en hoe!). We publiceerden dit materiaal in ons Telegram-kanaal, maar het bleef onverdiend in de schaduw. We corrigeren de situatie – in het artikel van vandaag geven we het een gratis vertaling met onze opmerkingen en advies.

Voordat u aan de slag gaat, raden we u ten zeerste aan om onze eerdere berichten op GitHub * te lezen. Ook zal een vertaler van Githab in het Russisch van vitaal belang voor u zijn [zoek ernaar >> hier]. We zullen proberen termen te dupliceren, maar houd het alsjeblieft bij de hand!

3 redenen om een ​​micro-ATS te starten

Ontwikkelaars uit uw team kunnen snel de profielen van nieuwe kandidaten beoordelen zonder hun vertrouwde platform te verlaten;

Een nuttige ervaring voor een recruiter – als het team niet te lui is om feedback te geven over kandidaten, kun je de specifieke kenmerken van bepaalde functies beter leren begrijpen;

Vergeet niet … het is gratis!

Elke nieuwe kandidaat is een nieuwe uitgave *, die dienovereenkomstig een uniek serienummer krijgt. Handig en duidelijk: u kunt zien wie de kaart heeft toegevoegd, snelkoppelingen maken en mensen in groepen bekijken.

* issue (ishju), (cf. p., niet geneigd) een verzoek aan de organisatoren van de repository, met een suggestie voor verbetering, een indicatie van een fout, taken of vragen met betrekking tot de repository, bijvoorbeeld. om een ​​nieuw nummer te openen.

Labels (het zijn ook labels – labels)

Het is beter om hiermee te beginnen: maak snelkoppelingen voor elke positie. Bijvoorbeeld: Frontend, Backend, Data Science enzovoort. Er is zelfs ruimte voor creativiteit – het is veel gemakkelijker om door labels te navigeren die in verschillende kleuren zijn geverfd.

Met behulp van labels * kunt u ook een interne beoordeling van kandidaten maken, zodat andere teamleden hun eigen cijfers kunnen geven. Bijvoorbeeld:

* label / labels, (m.r., incline) aka label. Intuïtief markeringssysteem voor reeds gemaakte items. Bevat gewoonlijk vergelijkbare waarden: “bug” (fout), “hulp gevraagd” (hulp nodig), maar er zijn geen duidelijke regels. Kan worden gewijzigd afhankelijk van doelen en behoeften.

We creëren projecten

Een van mijn favoriete functies – het laat zien welke van de kandidaten al is beoordeeld door de ontwikkelaars in uw team en wie niet. In feite zal het een soort alternatief zijn voor alle bekende borden (zoals in Trello). U kunt de fasen naar wens aanpassen. Als het bedrijf klein is en het inhuren ook bescheiden is, kan Github een ideaal alternatief zijn voor ATS.

Als u de instellingen als volgt instelt, wordt elk nieuw aangemaakt nummer [nieuwe kandidaat] automatisch toegevoegd aan de eerste kolom, gesloten nummers [geen interessante kandidaten] – aan de tweede:

Eerste kolom: Nieuwe kandidaten / preset: om alle nieuw toegevoegde issues en pull-verzoeken hier te doen / verplaatsen.

Tweede kolom: Geen interessante kandidaten / preset: klaar / alle gesloten issues hier naartoe verplaatsen.

De rest van de kolommen: vereisen geen speciale instellingen – doe wat je wilt.

Hoe vind ik een Github-kandidaat?

Een ontwikkelaarsprofiel vinden is niet moeilijk: vaak staat de link al in het cv.

De volgende keer dat u een kandidatenkaart aanmaakt, voegt u er onmiddellijk de nodige labels aan toe.

Gedaan!

Hoe te implementeren?

Verwacht niet dat uw team enthousiast reageert op nieuws over een workflowwijziging. Probeer zo gedetailleerd mogelijk uit te leggen wat er moet gebeuren, en vooral waarom het zo belangrijk is om het aanwervingssysteem te veranderen.

Wie weet – misschien kan ik met deze informatie ooit kandidaten beoordelen zonder jouw hulp! “

We hopen dat dit materiaal je zal inspireren om enkele kleine rekruteringsvondsten te doen. Ja, velen gaan de andere kant op en vragen niet om teamcommentaar over kandidaten voordat ze worden uitgenodigd voor een gesprek (of het voltooien van een testtaak). In elk bedrijf is het wervingsproces op een speciale manier opgebouwd, en dit is de hele kick: we kunnen ervaringen delen en elke dag nieuwe dingen leren!

recruitment marketing

https://www.globalrecruitment.info/