Cox immo
Image default
Aanbiedingen

Verschillende stoffen waarmee dekbedovertrekken worden gemaakt

Welke soorten stof worden gebruikt voor dekbedovertrekken?

Dekbedovertrekken zijn er in allerlei soorten en maten. Of u nu op zoek bent naar dekbedovertrekken in kingsize of twin, de meeste mensen houden eerst rekening met de esthetiek van hun nieuwe dekbed. Gestreepte dekbedovertrekken, bohemien dekbedden en zelfs prachtige aangepaste dekbedovertrekontwerpen maken immers een visueel statement in uw slaapkamer. Maar vaak vergeten mensen rekening te houden met de stoffen waarvan hun nieuwe aankoop is gemaakt, wat het verschil kan maken in hoeveel plezier je beleeft aan het feitelijke gebruik van je nieuwe dekbedovertrek.

Verschillende soorten stof kunnen verschillende doelen dienen, dus zorg ervoor dat je weet wat je zoekt voordat je koopt. Om u te helpen beslissen welke stof geschikt is voor u, zijn hier 6 stoffen die vaak worden gebruikt voor verschillende dekbedovertrekken.

Satijn

Satijnen dekbedovertrek is, zoals we allemaal weten, gladder en veerkrachtiger dan traditioneel katoen. Dus, haar wordt minder gematteerd en verward in contact met satijn. Vrij van knopen, statische elektriciteit en klitten, uw haar zal u dankbaar zijn als u uw hoofd op satijn laat rusten.
Satijnen dekbedden zijn een must-have voor iedereen met geverfd, droog, lang of pluizig haar.
Satijnen dekbedden houden geen vocht vast zoals goedkopere stoffen doen. Dit betekent dat uw huidverzorgingsproducten op u blijven zitten en niet op de lakens. En, deze lakens zijn zachter voor uw huid in het algemeen.

Dus, zijn satijnen dekbedovertrek goed voor eczeem? In feite worden de satijnen vaak aanbevolen aan mensen die last hebben van huidaandoeningen zoals eczeem.

Flanel

Dekbedovertrek flanel is mijn favoriet voor koude winternachten. Het is warm, zacht en verrassend ademend! Het wordt vaak gebruikt in tartan of gestreepte dekbedovertrekken vanwege de manier waarop de stof is geweven, dus het is ook geweldig voor een klassieke look.

Flanellen stoffen zijn een vorm van katoen die geweven en geborsteld zijn om ze zachter te maken. Maar je moet weten dat flanel de neiging heeft om op te knopen, dus als je een dekbedovertrek van flanel koopt, wees dan klaar om je dekbed weer in de hoeken van het overtrek te trekken zodat het er gelijkmatig uitziet en aanvoelt.

Ik vind flanel ook bijzonder moeilijk om vlekken uit te krijgen. Het is niet onmogelijk, dus maak je geen zorgen dat je je nieuwe aangepaste dekbedovertrek flanel helemaal verpest als je er iets op morst, maar het kan een paar keer door de wasmachine gaan om het er weer als nieuw uit te laten zien. U kunt echter merken dat flanel minder zacht wordt naarmate u het vaker wast, dus ondanks het luxueuze gevoel gaat het niet altijd zo lang mee als andere dekbedovertrekken.

Linnen

Net zoals flanel geweldig is voor koude nachten, is linnen het beste voor zelfs de meest broeierige avond.

Het is ademend, comfortabel, zacht en ongelooflijk veelzijdig. Linnen kan kreuken als je het niet goed verzorgt, maar je kunt het ook strijken zonder de stof te beschadigen. Het is duur, maar een linnen dekbedovertrek kan van uw nachtrust een luxe aangelegenheid maken. Er is een reden dat linnen dekbedovertrekken de standaard zijn voor hotels over de hele wereld: ze bieden niet te missen comfort wanneer u in bed ligt.

Zoals de meeste stoffen is linnen wasbaar in de machine. Het kan echter wel krimpen, dus u zult linnen dekbedovertrekken waarschijnlijk willen ophangen om te drogen. Immers, zoiets als een bohemian dekbedovertrek moet prachtig zijn om naar te kijken, niet gekreukt en slecht passend.

Katoen

Katoen is waarschijnlijk de meest gebruikte stof voor dekbedovertrekken. Het wordt al letterlijk duizenden jaren gebruikt, en het is gemakkelijk te zien waarom.

Katoen is goedkoop, uiterst duurzaam en sterk. Het is vaak geweldig beddengoed voor kinderen, omdat het zo gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Het is ook gemakkelijker om dekbedovertrekken te vinden die gemaakt zijn van katoen dan van andere stoffen, omdat ze vaak ontworpen zijn voor kinderbedden.

Het is ook zeer ademend en zeer zacht, waardoor het comfortabel is voor warme nachten. Toch is katoen ook een goede manier om jezelf warm te houden. Het is echt goed voor bijna alles wat u van uw dekbedovertrek verlangt.

Een nadeel is dat het, net als linnen, krimpt. Dat betekent dat u katoenen dekbedovertrekken moet ophangen om die mooie ontwerpen fris te houden. Katoen staat er echter om bekend dat het een eeuwigheid duurt om te drogen, dus zorg ervoor dat je je dekbedovertrek ’s ochtends ophangt als je van plan bent het die avond te gebruiken.

Organisch katoen

Het wordt steeds belangrijker dat we bij alles rekening houden met het milieu. Begrijpen welke oplossingen duurzaam zijn, is een belangrijk onderdeel van onze rol op deze planeet. Om een duurzame oplossing te vinden voor je volgende dekbedovertrek, zou je biologisch katoen kunnen overwegen, omdat het veel beter is voor het milieu.

De kwaliteiten van biologisch katoen zijn in principe dezelfde als die van zijn niet-biologische tegenhanger. Maar bij de teelt van biologisch katoen worden geen chemicaliën gebruikt, zodat al het water dat bij de teelt wordt gebruikt niet giftig is voor de dieren in de omgeving. Doordat er geen chemicaliën worden gebruikt, betekent dit ook dat de arbeiders die biologisch katoen verbouwen en plukken minder worden blootgesteld aan giftige stoffen. Dat betekent dat u rustig kunt slapen onder een dekbedovertrek van biologisch katoen.

Supima katoen

Supima katoen is een van de beste stoffen ter wereld. Het wordt geteeld in de VS, en bevat extra lange vezels die ongelooflijk sterke stof maken. Het kan jaren meegaan zonder merkbare degradatie. Supima is zachter en houdt kleuren ook beter vast, wat een belangrijke factor is om te overwegen als u van plan bent een felgekleurde bohemian of een aangepast dekbedovertrek te kopen.

Gezien het verschil in kwaliteit tussen supima en gewone katoen, is het geen verrassing dat supima katoen moeilijker te verbouwen is, waardoor het duurder is.

dekbedovertrek