Cox immo
Image default
Business

Veilige werkvloer

Als werkgever zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken. Soms is het lastig om hier overzicht in te houden. Vooral kleinere ondernemingen vergeten de veiligheid op de werkvloer. Het is heel belangrijk dat hier wel aan gedacht wordt. Om de continuit van de onderneming te waarborgen is het belangrijk dat hier aan gedacht wordt. Wanneer dat niet wordt gedaan kan dit leiden tot hoge boetes. Op wat voor aspecten kun je de veiligheid op de werkvloer nou eigenlijk waarborgen. En wat zijn de dingen waar je aan moet denken.

Wanneer je een onderneming hebt waarbij je een werknemer in dienst hebt is het belangrijk dat of de werknemer of de ondernemer zelf een bhv training heeft gevolgd. Wat houdt een bhv training nou eigenlijk in? De afkorting bhv staat voor bedrijf hulpverlener. Wanneer er een ongeval of brand is op werk dan is het aan de bhv’er om eerste hulp te verlenen. Voordat iemand bhv’er wordt dient hij/zij eerst opgeleid te worden. Vaak is hier een bhv trainingset voor nodig. Een bhv trainingsset kan makkelijk online worden aangeschaft. Een dergelijke trainingset bestaat uit een oefenset. Vaak hoort hier ook een oefenset.

Om de veiligheid van de werkvloer te waarborgen is het ook belangrijk om het juiste materiaal op de werkvloer te hebben. Het is belangrijk om een verbandkoffer op kantoor te hebben. In een dergelijk verbanddoos zitten wondpleister, hechtpleister, kompressen, alcoholdeppers en nog veel meer. Het is belangrijk om een EHBO koffer te hebben. Anders kan er namelijk geen eerste hulp worden gegeven. Ook is het belangrijk om goed beschermd te zijn tegen brand. Het is belangrijk om een brandalarm te hebben op de werkvloer. Ook een brandblusser en een blusdeken kunnen bij brand heel goed helpen.

Wees als werkgever goed voorbereid op ongelukken en haal het juiste materiaal in huis om een veilige werkvloer te creëren. Zo kan er snel eerste hulp worden geboden.

https://www.schoens-safety.nl/