Cox immo
Image default
Business

Uitbesteden of toch zelf doen

Als bedrijf zijnde heb je vaak de keuze om vele activiteiten uit te besteden. Doormiddel van uitbesteding houd je zelf meer ruimte en tijd vrij om eigen activiteiten ten doen binnen het bedrijf. Voor sommige activiteiten is het van belang dat je weet wat de voor en nadelen zijn ten opzichte van het zelf uitvoeren en het uitbesteden. Een van de activiteiten die je zou kunnen uitbesteden als ondernemer is de salarisadministratie.

Salarisadministratie is niet voor iedereen weggelegd, en als je het zelf wil doen is het vaak ook nog eens van belang dat je weet wat je doet. Enige achtergrond met boekhouden en salarisberekeningen is wel vereist eigenlijk. Wanneer je je op dat moment er nog in wil verdiepen is het eigenlijk al te laat. Het is best complex en als er een fout wordt gemaakt kan dit best wel nare gevolgen hebben. Mocht je er toch voor kiezen om het zelf uit te voeren dan scheelt dit je wel aardig wat geld. Daarnaast heb je zelf alles in beheer en kan je gemakkelijk kleine wijzigingen door voeren en hoeft dit niet omslachtig te gebeuren. Daarnaast kan je altijd en alles in zien, en kan je gemakkelijk de ziekteregistratie en de verlofdagen inzien en doorvoeren. Het zelf uitvoeren van de salarisverwerking is handig als je een relatief klein bedrijf bent. Het wordt al snel lastiger als je een groter of complexer bedrijf hebt die veel expats in dienst heeft.

Salarisverwerking is niet het enige wat gebeurd als je de salarisadministratie uitbesteed. Zo krijg je ook de loonstrookjes, worden de jaaropgaves gemaakt, en wordt de loonbelastingaangifte gedaan. In een enkel geval stellen ze ook nog een arbeidsovereenkomst op, dit verschilt echter wel per bedrijf. Daarnaast, als je het uitbesteed, scheelt het voor jou als ondernemer aardig wat tijd. Je hoeft je namelijk niet meer te verdiepen in de software en kennis die bij het boekhouden komt kijken. Daarnaast ben je veel minder tijd kwijt aan het uitvoerende gedeelte, deze tijd kan weer in andere dingen worden gestoken binnen de onderneming. Je hebt er verder weinig omkijken naar, je levert echter en alleen de gegevens aan en het bedrijf regelt de rest. Ook als is het aardig wat geld dat je ervoor betaald, het is uiteindelijk wel de moeite waard. Tijd is geld namelijk en wanneer je veel tijd kwijt bent aan het doen van de salarisadministratie kost dit in werkelijkheid ook geld. Daarnaast wordt het meteen goed gedaan en hoef je je zelf niet te verwijten als er een foutje wordt gemaakt, als die al wordt gemaakt.

http://www.cbbs.nl/