Cox immo
Image default
Business

Rubik’s speedcube

Iedereen kent wel de Rubik’s kubus. Deze speedcube is één van de vele verschillende verschijningsvormen die er van deze puzzel bestaat. Een speedcube bestaat namelijk niet alleen uit de uitvoering die Rubik als origineel heeft uitgebracht, maar er zijn nog tal van andere versies.

In onze webshop verkopen we deze puzzel kubussen voor zowel beginners, de gevorderden en diegenen die een serieuze uitdaging willen. Daarbij leveren we diverse middelen om de speedcube mee te onderhouden. Zo is er speciale olie om de bewegende delen soepel te kunnen laten bewegen. Er zijn opbergzakjes en er zijn cube timer, zodat je kan oefenen voor een speedcube wedstrijd.

Gebruik van een gewone speedcube

Een gewone speedcube bestaat uit negen vlakjes per zijde. Een Rubik’s kubus heeft zes zijden waardoor men uit komt op vierenvijftig vlakjes en zevenentwintig blokjes. De vlakjes van één van de zes kleuren dient men allemaal naar een zijd te krijgen. Wanneer dat bij elke kant van de Rubik’s kubus is gelukt heeft men de puzzel opgelost.

Zo bestaan er nog vele andere versies met meer vlakjes die men dezelfde kleur moet maken om tot het eindresultaat te komen. Men kan tevens piramidevormige varianten kopen die weer een andere uitdaging bieden. Zo kan men dus een gewone speedcube gebruiken of een andere. Elk van beide is bij ons verkrijgbaar.

Speedcube organisaties

Er zijn tevens organisaties die het speedcuben stimuleren. Het dichtst bij huis is dat Speedcubing Nederland. Die het populairder wil maken. Dit is een stichting die overigens door World Cube Association wordt erkend als regionale organisatie voor deze hobby.

Verder worden er binnen de Rubik’s kubus gemeenschap tientallen wedstrijden georganiseerd waar men aan kan meedoen. Zo zijn er speciale toernooien voor ieder die denkt de snelste te zijn. Om daar aan mee te doen heb je eerst wel een eigen speedcube nodig die je bij ons kunt kopen.