Cox immo
Image default
Business

Rubik’s kubus en speedcube

Een Rubik’s kubus is een vorm van speedcube. Het is de meest bekende speedcube die er is en heeft zijn naam te danken aan het bedrijf van dit merk dat deze puzzel heeft ontworpen. Het is wereldwijd een succes en wordt overal als hobby gedaan vanwege de uitdaging die het biedt.

Door te tijd heen zijn er nog andere merken van de speedcube ontstaan. Zodoende is de Rubik’s kubus niet meer de enige in zijn soort. De vele andere varianten hebben een net iets andere opzet waardoor deze lastiger is, juist makkelijker of net even anders. Voor de speedcube leveren we overigens diverse onderhoudsproducten.

De originele speedcube

De orignele speedcube is de kubus van Rubik. Dat is het merk waar men hoofdzakelijk aan denkt wanneer men het over deze spelletjes heeft. Het is daarbij de bedoeling om de rijen met gekleurde blokjes zo te draaien dat er aan elke zijde van de kubus een egale kleur ontstaat.

De varianten die op deze originele speedcube zijn bedacht variëren in de afmeting, maar ook de vorm en de moeilijkheid. Zo kunnen er meer vlakjes per cube geïntroduceerd worden waardoor het net even meer moeite kost om het op te lossen. Verder zijn er ook piramidevormige uitvoeringen van deze puzzel bekend.

Speedcuben als hobby

Voor ieder die speedcuben als hobby heeft zal geïnteresseerd zijn om de snelheid waarmee men dergelijke spellen oplost willen verkorten. Hiervoor worden ook toernooien gehouden waar men als hobbyist aan mee kan doen. Degene die een speedcube of Rubik’s kubus het snelst oplost wint de wedstrijd.

Ook zijn er organisaties die het speedcuben ondersteunen. In ons land is dat Speedcubing Nederland welke mondiale erkenning heeft gekregen als regionale groep van de World Cube Association. Deze organisaties promoten dit spel en helpen beginners met het begrijpen van de technieken die toegepast kunnen worden.