Cox immo
Image default
Business

Pigmentvlekken verminderen doe je zo

Pigmentvlekken verminderen of verwijderen, heel veel vrouwen denken vaak dat dit onmogelijk is en dat ze maar vrede moeten nemen met deze vervelende vlekjes. Niets is minder waar. Er zijn talloze tips en trics die je kan toepassen of uittesten om te kijken waar jij het meeste effect bij hebt. Zo zijn er allerlei pigmentvlekken crèmes, chemische peelings of huishoudmiddeltjes die je kan proberen. Hier worden ze een voor een op gelijst, het enige wat jij hoeft te doen is ze uittesten!

 

Goed beschermen tegen de zon

Wanneer je een bleke huid hebt, dan heb je vaak meer kans op het aanmaken van pigmentvlekken. Je huid maakt een stof aan genaamd melanine en deze stof beschermt ons tegen de UV stralen van de zon. Wanneer deze bescherming normaal verloopt krijg je een mooie bruine huid. Echter kan het ook zijn dat dit proces verstoort wordt en dat er dus een ophoping van deze stof ontstaat. Dit worden dan deze vervelende bruine vlekjes. Help daarom je huid een handje en smeer je zeker altijd in met een zonnecrème met een goede beschermingsfactor. Blijf niet te lang in de zon en vermijd de zon op de warmste momenten van de dag.

Chemische peeling

Wanneer je echt veel last hebt van pigmentvlekken kan je overwegen om een chemische peeling te laten doen. Dit is een scrub op basis van een chemisch goedje waarbij de bovenste huidlaag als het ware verwijderd wordt. Hierdoor zullen dus ook oneffenheden zoals pigmentvlekken en andere zaken, verdwijnen. Hoewel dit een zeer effectieve behandeling is kan het zijn dat je meerdere sessies nodig hebt. Het is absoluut niet pijnlijk, het enige dat je kan ervaren is dat je achteraf wat bijwerkingen hebt zoals jeuk, rode huid, korstjes en een koorslip. Deze neveneffecten verdwijnen immers zeer snel. Na 2 weken zal je zien dat je huid er heel wat frisser en beter uit zal zien. Meestal behoudt je na zo’n behandeling 10 jaar een huid zonder pigmentvlekken.

Pigmentvlekken crème

Een pigmentvlekken crème kan een optie zijn wanneer je kiest voor een wat minder drastische aanpak. Drastisch is Skinlight helemaal niet, effectief wel. Deze crème is uitgerust met een speciale whitening technologie die doordringt tot diep in de huid en zo het pigment aanpakt. Het is een crème die geschikt is voor alle huidtypes, dit dankzij de neutrale PH waarde en doordat deze crème bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Bovendien is Skinlight heel zuinig, dit omdat je er telkens maar een kleine hoeveelheid van hoeft te gebruiken. Een echte aanrader dus om pigmentvlekken verminderen mogelijk te maken.

Dermatoloog

Soms kan het zijn dat deze middeltjes allemaal geen effect hebben en dat er een medische oorzaak aan de basis ligt. Dit hoeft natuurlijk niet meteen dramatisch te zijn maar het kan geen kwaad om dan even contact op te nemen met de huisarts die je eventueel kan doorverwijzen naar een dermatoloog.