Cox immo
Image default
Aanbiedingen

Matras topper maten kiezen: Een diepgaande gids

Matras topper maten kiezen: Een diepgaande gids

Een matrastopper is een verwijderbare laag die bovenop een matras wordt gelegd voor meer ondersteuning en demping. Het kan het gevoel en de stijl van jou bed veranderen. Het heeft een groot aantal voordelen, zoals het verlengen van de levensduur van de matras, het verhogen van de zachtheid of stevigheid en het verbeteren van uw slaapkwaliteit.

Om de perfecte topper maten te kiezen, bepaal je eerst de maat van uw matras en past jij je matrastopper daarop aan. Kies vervolgens een matras topper dikte groter dan 2 centimeter voor stevigheid en ondersteuning of minder dan 2 centimeter voor zachtheid en comfort. Het combineren van deze factoren samen met matras topper materialen zal uiteindelijk helpen bij het kiezen van een grote matras topper, zoals de topper 180×200.

  • Kies de juiste topper maten

     

Elke matrasmaat heeft zijn eigen aangewezen topper maat; dus om het meeste uit uw binnenkort gekochte matrastopper te halen, moet je de nauwkeurige grootte en afmetingen van uw matras kennen voordat jij je zoektocht naar de perfecte topper maten begint. Het is echter heel belangrijk om te weten dat bij het kiezen van een topper, naast de matrasmaat, nog een aantal andere factoren meespelen, zoals het matrastype en de staat van de matras.
Om de juiste topper maten te kiezen, moet je deze afstemmen op de maat van uw matras. De perfecte topper maat is de topper 180×200.

  • Matras toppers dikte kiezen

Bij de keuze van de dikte en dichtheid van je matras topper 180×200 is het belangrijk rekening te houden met de toestand van je huidige matras. Als je matras  180×200 bijzonder stevig of versleten is, is een topper met een dikte van 3 tot 4 inch de juiste keuze: deze bieden een goede demping en ondersteuning, en een betere bescherming voor de onderliggende matras. Dunne matrastoppers passen beter bij matrassen die al een goede vulling hebben.

topper maten