Cox immo
Image default
Business

Loodwerken op het dak tegen lekkages

Loodwerken op het dak tegen lekkages

 

Het dak op je huis is erg belangrijk. Het beschermt namelijk alles wat er onder zit. Ik hoop natuurlijk dat je nog nooit last heb gehad van een daklekkage. Deze zijn namelijk ontzettend vervelend. Je heb dan enorm veel schade aan niet alleen je dak, maar ook aan de rest van het huis waar het lek zich bevond. Een manier om je dak nog steviger en veiliger te maken is het laten zetten van loodwerk.

Lood is duurzaam een brengt dan ook meerdere voordelen met zich mee. Loodwerken kunnen ontzettend lang mee en vervuilen niet. Lood kan vaak worden gerecycled en is niet schadelijk voor het milieu. Ook heeft het weinig onderhoud nodig. Je kan er jaren lang van genieten, want de gemiddelde levensduur van loodwerken is 30 tot 40 jaar.

Je kan op meerdere delen van je dak loodwerken laten plaatsen. Denk hierbij dan aan dakkapellen, dakgoten, waaronder bakgoten, zakgoten en kilgoten, daklijsten en afdekkappen. Lood is buigzaam en kan dus erg eenvoudig gevormd worden zodat het de juiste pasvorm krijgt. Lood is zwaar, dus kan het niet zomaar omhoog waaien. Hierdoor komt er dan ook geen water onder, wat heel handig is om lekkages te voorkomen. Ook de dichtheid van lood voorkomt dat water er doorheen kan dringen.

Loodwerk raakt soms beschadigd en kan verslijten. Laat ongeveer één keer per jaar je dak controleren en zorg er dan voor dat de loodwerken ook worden gecontroleerd. Als oude onderdelen er te lang op blijven liggen, bieden ze geen bescherming meer. Als het loodwerk echt té beschadigd is wordt een dakrenovatie aangeraden. Hiermee voorkom je ook weer lekkages.

Er zijn genoeg dakdekkersbedrijven die dit allemaal voor je kunnen regelen. Het lood wordt geplaatst en er wordt dan gelijk onderhoud uitgevoerd. Controles kan je vaak gratis aanvragen en er wordt pas iets gedaan na overleg.

Loodwerken kunnen er dus voor zorgen dat je dak nog steviger wordt en dat lekkages worden voorkomen.

https://www.economy.nl