Cox immo
Image default
Business

Kan je je winkans op de loterij vergroten?

Het ligt in de aard van de mens om naar oplossingen en andere manieren te zoeken, niet alleen bij problemen of opdrachten, maar ook bij spelletjes. Als de inzet maar groot genoeg is, zal iedereen op een moment een manier zoeken om vals te spelen. Zo ook bij de loterij. Als sinds het onstaan van de loterij, zijn er mensen die manieren zoeken om hun winkans op de loterij winnen te verhogen.

In theorie is het berekenen van de kans op winst niet zo moeilijk. De winkans is het aantal prijzen gedeeld door het aantal deelnemers of dus het aantal verkochte loten voor de specifieke trekking. Of in het geval van getallen raden: het aantal mogelijkheden dat je met de getallen kan vormen. Met de winkans wordt trouwens bedoeld de kans op de hoofdprijs winnen. In theorie heb je de grootste winkans als je meedoet met de Bankgiroloterij, de kans is 1 op 83.000. Dat is een behoorlijk grote winkans, bij de Lotto is de winkans bijvoorbeeld maar 1 op 49 miljoen.

Maar de hamvraag blijft: kan je je winkans dan verhogen? Er zijn al een heleboel onderzoeken naar gedaan en specialisten die zich ermee bezighielden. Door het zoeken van strategieën en patronen konden ze wel enkele tips formuleren. Of deze tips ook echt zullen werken, blijft natuurlijk bedenkelijk. De loterij is en blijft een kansspel.

Tip 1: speel minder vaak, maar koop meer loten. Dus in plaats van elke maand wekelijks één lot te kopen per trekking, koop je eenmaal per maand vier loten voor een trekking. Zo zijn je winkansen voor die eene trekking groter. Best kies je dan voor een trekking met een hoge jackpot. 

Tip 2: laat de website de cijfers kiezen. Een website kiest echt random, wat goed is want statistisch gezien heeft elke combinatie van cijfers evenveel kans op winst, dus ook de cijfers 1-2-3-4-5-6. Dat terwijl mensen op dezelfde manier geprogrammeerd zijn en dus ook op dezelfde manier hun keuze zullen maken.

https://www.vergelijkloterij.nl