Cox immo
Image default
Business

Ik heb een nieuwe stadsfiets, en nu?

Wanneer je een nieuwe stadsfiets hebt gekocht ben je er natuurlijk zuinig op. Dat is natuurlijk logisch, want het heeft je vaak veel geld gekost. Dit artikel is geschreven zodat je op de best mogelijke manier op je fiets kan stappen. Er moet namelijk rekening gehouden worden met een aantal aspecten van de stadsfiets.

Het slot

Wanneer je een stadsfiets hebt gekocht zal die natuurlijk op gaan vallen in de stad. Het is daarom zonde dat je fiets gestolen zou worden. Dit is iets wat je wilt voorkomen. Naast je fiets op veilige plekken zetten is het handig om een goed slot te kopen. Er zijn verschillende sloten in de markt waardoor je fiets nooit gestolen kan worden. De verschillende sloten zijn; Kettingslot, beugelslot, ringslot, insteekslot, kabelslot, vouwslot, remschijfslot en muurankers. Zoals je kunt zien zijn er verschillende sloten die ervoor zorgen dat je mooie stadsfiets van jou blijft.

Verzekering

Wanneer je een nieuwe stadsfiets hebt, is het mogelijk dat die sneller gestolen wordt. Doordat je in een stad woont zullen veel mensen de nieuwe fiets van je zien. Dit zal ertoe leiden dat er sneller iemand met een verkeerde bedoeling de fiets op het oog heeft. Een goede tip is dan ook een verzekering af te sluiten. Wanneer je een verzekering afsluit voor je stadsfiets ben je er zeker van dat wanneer die gestolen wordt, je een nieuwe uit kan gaan zoeken. Dit zal veel problemen voorkomen.

Verzorgen

De nieuwe fiets moet natuurlijk goed verzorgd worden. De ketting moet goed vet blijven en de banden moeten niet te zacht zijn. Door dit regelmatig bij te houden is het mogelijk om zo lang mogelijk van je stadsfiets te genieten. Het is ook handig om de fiets af en toe schoon te maken. Wanneer er veel vuil komt in de remmen of de ketting zal dit nadelig zijn ten opzichte van de levensduur.