Cox immo
Image default
Kinderen

Hoe kan je kinderschoenen netjes houden?

Je kent het waarschijnlijk wel als ouder van jonge kinderen, steeds weer de portemonnee trekken om weer nieuwe schoenen te kopen. Het is nou eenmaal zo dat kinderschoenen vrij duur zijn en snel weer aan vervanging toe zijn. Kinderen houden namelijk van spelen, rennen, klimmen en andere bezigheden en houden daarbij niet veel rekening met de kleding en de schoenen die zij aanhebben. Als ouder wil je het liefst dat de levensduur van de schoenen wat langer is zodat je minder vaak weer nieuwe schoenen moet uitzoeken. Om voor een langere levensduur te zorgen zijn verder een aantal tips te lezen.

Een lange verlenging? Vergeet het maar!

De levensduur voor een lange periode verlengen is onmogelijk. Kinderen rennen, vallen, schoppen tegen een bal en zijn bezig in slechte weersomstandigheden. Dit allemaal heeft veel effect op de schoenen en als ouder kan je niet steeds achter je kind aanlopen en aangeven dat bepaalde dingen niet mogen vanwege de schoenen. Als ouder wil je ook niet je kind beperken in bewegingsvrijheid. Dus hele lange verlenging zit er niet in, maar de levensduur iets verlengen kan wel. Zo blijven de schoenen langer netjes eruit zien en zal de bescherming ook langer actief blijven.

Het materiaal is belangrijk

Er zijn jongens- en meisjes schoenen te krijgen in verschillende soorten materialen. Zo kan je denken aan leren kinderschoenen, suéde kinderschoenen en plastic kinderschoenen. Als deze materialen hebben bepaalde eigenschappen waar je rekening mee moet houden met het onderhouden. Voor leren schoenen is het bijvoorbeeld handig om schoensmeer aan te schaffen die past bij de schoen. Zo kan je na het zien van beschadigingen, zoals kale plekken, de schoen weer mooi met een borstel krijgen. Voor suéde is het handig om een waterafstotende spray te gebruiken. Suéde schoenen zijn zeer kwetsbaar bij regen, en door deze sprays bescherm je de schoenen beter. Plastic schoenen zijn vaak makkelijk te reinigen en onderhouden met een borstel en wat water.

Het aantrekken en uitdoen van de schoenen

Kinderen houden geen rekening met de schoenen als zij deze gebruiken voor allemaal bezigheden, maar houden ook geen rekening bij het aantrekken of het uitdoen. Zo worden kinderschoenen vaak zomaar uitgetrokken en slingeren deze zomaar overal. Ook wordt er vaak in de schoenen gestapt terwijl de veters gestrikt zijn. Dit betekent dat een kind met zijn of haar hak op de hiel gaat staan en de voet gaat wringen in de schoen. Slecht voor de hiel is dat. Het is als ouder belangrijk om met je kind bepaalde afspraken te maken voor het aantrekken en uitdoen van schoenen. Zo moeten de kinderschoenen een bepaalde vaste plek hebben, bijvoorbeeld een schoenenkast, en moet er op een bepaalde manier de schoen worden aangedaan. Door afspraken te maken met je kind, is je kind zich ook bewust van wat hij of zij doet.

Schoenen voor verschillende omstandigheden

Als ouder is het handig om kinderschoenen te kopen voor verschillende gelegenheden. Zo kan je nette kinderschoenen kopen voor verjaardagen of andere feesten en zorgen dat je kind die schoenen alleen draagt op de desbetreffende gebeurtenis. Door voor bijvoorbeeld sporten, verjaardagen en casual verschillende schoenen te kopen zorg je uiteindelijk voor dat de schoenen langer mee gaan. Je kan voor al deze gelegenheden mooie Shoesme kinderschoenen kopen. Voor een mooie prijs kan je voor elke gelegenheid leuke jongens en meisjes schoenen krijgen.