Cox immo
Image default
Cadeau

Hoe een Rubiks kubus op te lossen

 

Instructions Instructions, speedcubing 11 opmerkingen
Dus je hebt de Rubik’s Cube 3x3x3-puzzel ontmoet en je vond het leuk. Maar hoe je leert om een ​​kubus te verzamelen, of nog beter om hem sneller te verzamelen, weet je nog niet. Speciaal voor jullie, beginnende puzzelliefhebbers, maak ik deze instructie, die je niet alleen zal helpen om de Rubik’s Cube op te lossen, maar ook in minder dan 1 minuut. En voor degenen die al weten hoe ze de 3×3-kubus moeten oplossen, hebben we een nieuwe gedetailleerde instructie om de montage van de Rubik’s-kubus te versnellen.

Om te beginnen kun je hier hoogwaardige en snelle 3×3 kubussen kopen, dit geldt vooral voor degenen die snel een kubus willen verzamelen, en de oude kubus staat dit om technische redenen niet toe =). De winkel Cubes.in.ua biedt uitstekende prijzen en snelle levering van pakketten in heel Oekraïne.

Puzzelwinkel 

De meest voorkomende 3x3x3 kubus-assemblagetechniek is de techniek van Jessica Friedrich. Deze techniek verdeelt de Rubiks kubusconstructie in 4 fasen. En op het eerste montageniveau (met een snelheid van maximaal 1 minuut), hoef je absoluut niet veel formules te leren. Ik zal proberen de instructies duidelijk te maken en alle nodige informatie te bevatten.

Om te beginnen kort over de montagefasen.

Stadia van het oplossen van de Rubiks kubus
Een kruis samenstellen in een 3×3 kubus
Een kruis samenstellen in een 3×3 kubus
1. We verzamelen het kruis. De taak van deze stage is om 4 randelementen op hun plaats rond het witte midden te plaatsen (veel mensen gebruiken wit als hoofdkleur bij het monteren, je kunt ze ook gebruiken, maar het is beter om met wit te beginnen).

2. Bij de methode van Jessica Friedrich worden in de tweede fase de eerste twee lagen (F2L – eerste twee lagen) tegelijk verzameld. Maar voor een beginnende puzzelverzamelaar zal dit behoorlijk moeilijk zijn, dus we zullen kijken hoe je deze stap in 2 stappen kunt doen, waardoor de taak een beetje wordt vereenvoudigd.

F2L-montage – eerste twee lagen

3. De gele zijde van de kubus in elkaar zetten (OLL – oriëntatie van de laatste laag). In dit stadium verzamelen we de gele kant van de kubus. De montage van deze trap, zelfs met geavanceerde speedcubers, gebeurt niet altijd volgens één formule. We zullen in een paar stappen bekijken hoe we de gele kant kunnen monteren.

OLL-montage – montage van de gele zijde

4. De laatste stap in de dobbelsteen wordt de permutatie van de laatste laag (PLL) genoemd. In dit stadium is het nodig om de juiste hoek- en randelementen in de laatste derde laag van de puzzel te plaatsen.

Nu gaan we over van theorie naar praktijk.

Een kruis samenstellen in een 3×3 kubus
Dus laten we beginnen met het samenstellen van de kubus. Onthoud voor het gemak van leren dat de kubus moet worden bewaard met het witte midden naar beneden en geel naar boven!

Een kruis samenstellen in een 3×3 kubus

De kubus begint met een kruis aan de basiszijde, meestal wit. In deze handleiding is wit de belangrijkste. Deze fase is volledig intuïtief, er zijn hier geen formules, maar er zijn typische situaties die de moeite waard zijn om te onthouden om de montage te versnellen.

Belangrijk! Niet alleen een wit kruis aan de witte kant samenstellen. Elke rand heeft twee kleuren en ze moeten overeenkomen met twee centra, met witte en aangrenzende laterale centra (op de foto kun je zien hoe de oranje-witte en groen-witte randen samenvallen met de oranje en groene centra).

 

1. Controleer de kant met het witte midden voor witte randen. Als dat het geval is, kan het eenvoudigweg draaien van de onderste laag van de kubus deze rand matchen met het tweede centrum. Bekijk hoe je dit doet in de onderstaande video. Laat me je eraan herinneren dat je de kubus moet verzamelen met het witte midden naar beneden!

2. Als je de eerste stap van deze stap al hebt voltooid, draai je ogen dan naar de bovenkant van de kubus (de kant met het gele midden). Als er ribben zijn die wit zijn omgeslagen in de buurt van het gele centrum, dan is het vrij eenvoudig om ze op de gewenste plaats aan de witte kant te installeren. Om dit te doen, draait u alleen de bovenste laag om deze rand overeen te laten komen met het tweede centrum (oranje, rood, groen of blauw), terwijl u de zijde waarop het midden en de rand samenvallen naar u toe draait. Nadat de rand samenvalt met het extra midden, moet je de voorkant twee keer draaien zodat de witte kleur niet aan de bovenkant van de kubus staat, maar aan de onderkant (waar het witte midden is). Zie de illustratieve toepassing in de onderstaande video.

3. Alle andere situaties worden opgelost door de kubus met de witte kant naar boven (de kant met het gele centrum) op te tillen en naar beneden te draaien naar het witte centrum zoals in stap 2. Hieronder is een video met illustratieve voorbeelden.

Het kruis is gemonteerd, ga dan verder met de montage van de eerste twee lagen.

F2L-montage (eerste twee lagen)
Ik stel voor om de eerste twee lagen in twee stappen samen te stellen. Na het monteren van het witte kruis, is het onze taak om vier hoekblokjes op hun plaats te plaatsen, gevolgd door nog vier randblokjes.

Net als de montage van het kruis, kan dit allemaal uiterst intuïtief worden gedaan.

Hoekblokjes plaatsen in de eerste (onderste) laag
Om de informatie gemakkelijker te kunnen zien, zal ik demonstreren hoe de hoekblokjes moeten worden geplaatst.

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be/